Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi roditelji

Rekonstrukcija pohoda dječaka ubojice u Beogradu: Evo što je prethodilo pokolju u školi

Odavanje počasti stradalima u Beogradu - 20
Odavanje počasti stradalima u Beogradu - 20 Foto: Antonio Balic/Cropix
Više javno tužiteljstvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., roditelja maloljetnika koji je 3. svibnja počinio masovno ubojstvo u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Glavni tužitelj Nenad Stefanović opisao je što je prethodilo tom zločinu.

Otac Vladimir K. optužen je da je svog tada 13-godišnjeg sina obučavao rukovanju oružjem, pucanju u mete, punjenju spremnika, stajanju i disanju pri uporabi vatrenog oružja.

Ocu se također stavlja na teret da nije osigurao zakonom propisane uvjete za držanje oružja i streljiva. Vladimir K. je oružje i streljivo, umjesto u metalnom sefu s ključem, držao u dvama plastičnim koferima koji služe za transport, a ne za skladištenje oružja, istaknuo je tužitelj Nenad Stefanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Milanović je obijestan" Plenković branio suprugu: "Mene to ništa ne boli. Super mi izgleda na toj slici"

"U jednom plastičnom koferu s lokotom i šifrom držao je oružje i okvire, a u drugom, bez lokota, nalazilo se pripadajuće streljivo", objasnio je Stefanović. Na taj je način, kako je dodao, okrivljenik djetetu omogućio posjedovanje dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao u streljačkom klubu.

Dječak je u posjed oružja došao 1. svibnja, šest pripadajućih spremnika napunio je s ukupno 92 metka i držao oružje kod sebe, a zatim ih je 3. svibnja prebacio u ruksak i odnio sa sobom u osnovnu školu koju je pohađao, naveo je Stefanović.

Pročitajte i ovo Nikotinske vrećice Zabranjeno za mlađe od 18 Novi opasni trend zahvatio i hrvatske učenike: "Utječe na mozak djeteta, izaziva euforiju i konfuzno stanje"

"Ušavši u prizemlje škole, prvo je pucao u zaštitara, zatim u dvije učenice koje su sjedile za dežurnim stolom te u jednu učenicu koja je sjedila za klavirom", rekao je Stefanović.

13-godišnjak se zatim, kako kaže tužitelj, uputio u kabinet povijesti, gdje su bili profesorica povijesti, student povijesti na praksi te 23 maloljetna učenika razreda VII-2, u koji je i sam išao.

"Ispalio je ukupno 45 projektila, ubio šest učenika, pet ranio, kao i profesoricu povijesti", rekao je Stefanović, prenosi N1.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliski Istok Sve što treba znati o sukobu Izraela i Palestine: Ključni događaji koji su doveli do ove situacije ž

Pročitajte i ovo Itai i Hadar Berdichevsky Nakon 14 sati Čudo u Izraelu: U kući ubijenog mladog para pronađene neozlijeđene bebe blizanci, roditelji ih sakrili prije pokolja

Majčin DNK pronađen na čahuri u kabinetu povijesti

Više državno tužiteljstvo optužilo je i dječakovu majku Miljanu K. za neovlašteno držanje oružja i streljiva jer je na čahuri pronađenoj u kabinetu za povijest, kako je naveo Stefanović, pronađen njezin DNK.

Tužiteljstvo za oca traži kaznu od 12 godina zatvora, za majku dvije godine i šest mjeseci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene