Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav nemar

Zbog apsurdnog razloga blokirana istraga o masakru u beogradskoj školi: Otac dječaka ubojice mogao bi uskoro biti pušten na slobodu?

Beogradska policija na mjestu pucnjave u školi
Beogradska policija na mjestu pucnjave u školi Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
U utorak je točno pet mjeseci otkako je dječak ubojica naoružan ušetao u Osnovnu školu Vladislava Ribnikara i iz očeva pištolja ubio devetero vršnjaka i čuvara škole te ranio još šest osoba. Istraga protiv njegova oca nije gotova.

Iako je prošlo pet mjeseci od krvavog masakra u beogradskoj osnovnoj školi, i dalje nema pomaka. Cijelu istragu blokira vještačenje koje je naložilo Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

"Tužiteljstvo je naložilo da se obavi medicinsko balističko vještačenje koje treba pokazati način smrti žrtava dječaka ubojice, kao i koje su prostrijelne rane i iz kojeg oružja zadobili. To vještačenje treba potvrditi sumnje da je dječak ubojica pucao iz pištolja koje je njegov otac legalno posjedovao", rekao je izvor Blicu.

No problem je što vještačenje još nije završeno.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Užas na jugu Udario dijete pa pobjegao: Policija pronašla vozača koji je skrivio nesreću u Solinu

Pročitajte i ovo Utjecaj klimatskih promjena na prirodu - 2 Nestvarno vrijeme Padaju temperaturni rekordi - turisti uživaju, a poljoprivrednici u problemu: "To je nenormalno"

Iako je posljednja dva mjeseca nadležno tužiteljstvo zahtijevalo da se ono što prije dostavi jer bez njega ne može biti donesena odluka o eventualnom podizanju optužnice protiv oca zbog sumnje da nije osigurao oružje - to se nije dogodilo.

"Za to vrijeme djelatnici u Institutu bili su na godišnjim odmorima, a od vještačenja ništa", rekao je izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Cijeli sustav blokiran Hakeri napali sustav Hrvatskih voda! Podnesena kaznena prijava policiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nestalo struje Velika vatrena kugla obasjala nebo, poznato što ju je uzrokovalo: "Začuo se veliki prasak koji je zvučao poput grmljavine"

Problem je što tužiteljstvo ima rok da odluku o tome donese u sljedećih mjesec dana ili će dječakov otac biti pušten na slobodu.

Ako otac dječaka ubojice eventualno bude pušten na slobodu, istraga može trajati sve dok tužitelj ne odluči podignuti optužnicu ili odbaciti kaznenu prijavu, a za to onda ne postoji zakonski rok.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene