Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinio strašan masakr

Ovdje će dječak masovni ubojica nastaviti školovanje: Nema zgradu ni učionice, čeka ga 80 nastavnika...

Poruka pred školom u Beogradu
Poruka pred školom u Beogradu Foto: Nova.rs
Dječak koji je u osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, ubio devet učenika i zaštitara svoje školovanje mogao bi nastaviti u školi Dr. Dragan Hercog, specijaliziranoj za pacijente koji ne mogu nastaviti klasično osnovno obrazovanje.

Dječak (14) 3. svibnja u jutarnjim satima započeo je svoj krvavi pohod u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. Tada je ubio devet svojih kolega i školskog zaštitara. Školska godina za učenike te škole završila je ranije.

K. K. je počeo zahtijevati puštanje jer je "pregledan, normalan i nema više razloga boraviti u instituciji zatvorenog tipa", ali daljnje školovanje ipak bi mogao nastaviti u drugoj školi, Osnovnoj školi Dr. Dragana Hercoga. 

Pročitajte i ovo Moskva napadnuta dronovima - 2 Rat u Europi VIDEO/FOTO Napadnuta Moskva: Eksplozija potresla centar grada. Oglasio se SAD

Ta osnovna škola nema svoju zgradu, već samo oko 80 nastavnika i defektologa koji rade s pacijentima koji ne mogu nastaviti klasično osnovnoškolsko obrazovanje.

Osnovana je 1969. godine s ciljem obrazovanja djece koja su na kraćem ili dužem bolničkom liječenju.

Pročitajte i ovo Vrućina opasno vrijeme Hrvatska na udaru toplinskog vala! Vrhunac stiže, ali popodne će biti pljuskova i grmljavine: Provjerite gdje će trebati kišobrani

Iz škole poručuju da su zdravstveni problemi s kojima se susreću njihovi hrabri učenici različiti, između ostalog to su i maligne bolesti, dječja i cerebralna paraliza, mišićna distrofija, psihički problemi, prenosi Blic.

Na području cijele Srbije nastavnici svakog dana posjećuju bolničke sobe i domove djece koja su na liječenju, a predaju i na daljinu kada je to jedina mogućnost da djeca slušaju predavanja. 

Iz osnovne škole još se nisu oglasili, ali su uputili zahtjev Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade, u kojoj se trenutačno nalazi dječak, kako bi povratno dobili stručno mišljenje je li on uopće u stanju nastaviti školovanje. Nakon te procjene znat će se kada će točno krenuti u osmi razred i u kojim uvjetima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene