Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne spominje krvavi pohod

Majka ubojice iz beogradske škole institucijama poslala pismo bez trunke emocija: "Situacija moje obitelji je složena…"

Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi
Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Foto: Antonio Balic / CROPIX
Majka dječaka koji je u beogradskoj školi ubio 10 ljudi obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljeg školovanja njezino dvoje djece.

Majka dječaka K. K., koji je u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio 10 ljudi, pismom se obratila institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljeg školovanja njezino dvoje djece. U pismu ne spominje tragediju, već se obraća za pomoć navodeći da se njezina obitelj nalazi u kompliciranoj situaciji.

U pismu, koje je prema saznanjima Blica vrlo šturo i bez emocija, majka navodi da je pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja njezine djece "otvoreno". Ističe da njezina mlađa kći, koja je pohađala istu školu kao i njezin brat, ne može nastaviti školovanje u Ribnikaru, a da je sin u Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekstremno visoke temperature Bit će pakleno: Peka poklopila zemlju, upaljen crveni meteoalarm

Na rješavanju svih pitanja nezapamćene tragedije radi tim srpske vlade u kojem su angažirana sva nadležna ministarstva i institucije. Prema saznanjima Blica, K. K. neće biti pušten na slobodu, a njegovo daljnje školovanje bit će u skladu s propisima.

Kako je osnovno obrazovanje obavezno po zakonu, on će preko interneta pohađati individualnu nastavu i to po uvjetima za hospitaliziranu djecu. Više detalja o tome bit će poznato u narednih tjedan dana, ali već je sada izvjesno da dječaku, ako bude pratio nastavu preko interneta, neće biti omogućen nijedan drugi sadržaj osim onog vezanog za školu.

Pročitajte i ovo Oluja u Kaliforniji Magnituda 5,1 Uz snažnu oluju, Kaliforniju pogodio i potres: Katastrofalne poplave prijete stanovništvu

Podsjetimo, K. K. još nije pokazao iskreno kajanje, ali ne želi gledati fotografije vršnjaka i prijatelja koje je ubio jer mu to, tvrdi, izaziva nelagodnost. Nakon hospitalizacije je bio miran i hladan, a potom je počeo zahtijevati puštanje jer je, kako navodi, "pregledan, normalan i nema više razloga boraviti u instituciji zatvorenog tipa".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene