Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čemu smo se smijali

Najurnebesnije i najdirljivije snimke 2011. iz životinjskog carstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim u ljudskom i ove se godine štošta izdogađalo i u životinjskom svijetu. Uglavnom su nas zabavljali i nasmijavali do suza, no bilo je tu - svega!

Psi su zakon

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Psi obožavaju rođendane. Posebno one s balonima. Vole i opasne 'sportove'. Ili jednostavno ne znaju da morski psi nisu baš ekipa s kojom se možete igrati. Procijenite sami nakon što pogledate video. 

Ove su godine dobili i reklamu samo za sebe, nevjerojatno dobro plesali sambu, birao se i najružniji pas na svijetu, i pas s najdužim ušima na svijetu, naučili su koje su blagodati klima uređaja, čak su sudjelovali i u valu prosvjeda koji su zahvatili Grčku. Naučili su i svirati klavijature a ponekad nam se čak činilo da psi mogu i govoriti

Čak i kada se nitko ne želi igrati s njima oni se snađu na najzabavniji mogući način. Pogledajte što je ovaj pas učinio.

Jedan Kinez je naučio svog njemačkog ovčara da umjesto njega obavi kupnju. Huzi u kupovinu nosi i košaru. No, neki psi jednostavno ne mogu raditi ono za što su 'rođeni'. Tako se ovčar Ci panično boji ovaca. Možda bi ga čivava Nancy teška svega jedan kilogram mogla podučiti. Njoj to stvarno ide

Ponovno vas pitamo - može li i vaš pas ovo?!? A može li se ovako vjerodostojno praviti da je mrtav kao ovaj na snimci ispod?

Tko kaže da su mačke glupe?

Ako ste jedan od onih koji tako misle možda vas ipak razuvjerimo. Vlasnici jedne mačke su tako svoju ljubimicu naučili da pozvoni kada želi ući u kuću. Mačke diljem svijeta, i divlje i pitome, otkrile su - iPad. I već imaju i svoje aplikacije. A bogme znaju odabrati i odlično mjesto za odmor i vrlo pristojno prositi kada nešto žele.

Mačka Graeme svaki dan dočekuje svoju vlasnicu na željezničkoj stanici u predgrađu Melbournea. Pristojno stane iza žute linije.

Mačke su i prilično 'skulirane' u ozbiljnim situacijama. Čak i kada ih napadaju ljutite zmije. Ako ne vjerujete, pogledajte video. A postoje i mačke imitatorice! Osim što su jako slične izgledom, jedna drugu i perfektno kopiraju. Gotovo kao odraz u ogledalu

A mačak Fred se javlja na telefon i započinje konverzaciju. Nije on kriv što ga s druge strane slušalice ne razumiju.

A čini se kako mačke zaista imaju 9 života. U Arizoni je pak, mačka zapela na divovskom kaktusu i tamo provela puna dva dana. Baš kad su je krenuli spasiti, pokazala im je kako njoj nije potrebna pomoć. A nije bila potrebna ni mački koja je ugurala glavu u čašu ne bi li popila svo mlijeko.

Mačke definitivno ne vole oklijevanje  i vrlo, vrlo dobro točno znaju što žele. Rekorderke su u koječemu. Mačak Smokey toliko glasno prede, da je zvukomjerom izmjereno čak 92 decibela

Istina, mačke znaju biti i pomalo zločeste. Posebno prema psima. Oni im ponekad služe kao vreće za boksanje. No, nekad se zabavljaju i na račun drugih mačaka. Zatoče ih u kutiju i, da mogu, smijale bi im se kao lude.

Neobična prijateljstva

Maleni majmun koji grli štene jazavčara definitivno nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. A zajedničko odrastanje preraslo je u veliko prijateljstvo i svakodnevnu igru mačke Fum i sove Gebre. Pogledajte tu nevjerojatnu igru. 

Ništa manje neobični nisu ni pit bull i maleni zeko.  

Ne ostavljajte nakit i ostale dragocjenosti

Par iz SAD-a mislio je kako su im lopovi ukrali novac za ratu za kredit, ali su kasnije shvatili da im je 730 eura pojeo pas. Na svu sreću veći dio su uspjeli spasiti. A kalifornijski mačak Dusty u posljenje je tri godine ukrao više od 600 predmeta kod susjeda svojih vlasnika. Uhvaćen je na djelu zahvaljujući infracrvenoj kameri. U Georgiji je pak, iz draguljarnice nestao 10.000 dolara vrijedan nakit. Vlasnici su posumnjali kako krivac mora biti njihova kujica Honey Bun. Sve je potvrdila rendgenska snimka.  

Urnebesno

Ako ste mislili da samo ljudi teško opraštaju šalu na svoj račun pogledajte kako je reagirala ova žaba nakon što je shvatila prevaru.

Da nije sve u veličini te da nisu baš sve velike mačke hrabre dokaz je tigar koji se prestravio nakon što se u njega zabila malena ptica. 

Laura iz austrijskog Tirola provela je jednu subotu u trgovini s ženskom odjećom. To ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o kravi.

Bizarno

Kako je svijet suočen s ekonomskom krizom nije ni čudo da su se neke banke odlučile umjesto novca u bankomate staviti zmije kako bi ljude upozorili da trebaju više štedjeti. Jedan je Šveđanin pak, u svojem dvorištu uspio snimiti grupni seks pomoćnika Djeda Mraza, a jedan pas je svojeg vlasnika upucao u - stražnjicu! Imali smo i psa koji piški stojeći na prednjim šapama, ribu koja je pojela patku, psa koji jede tek kad čuje 'amen' te bebu nilskog konja koja predobro pleše balet.

A jeste li već vidjeli hobotnicu koja je izašla iz vode i 'prošetala' po suhom?

11 mjeseci staro i 82 kilograma teško 'štene' tibetanskog mastifa prodano je za milijun funti čime je ta pasmina postala najskuplja na svijetu.

Tinejdžerici Regini Mayer roditelji nisu žljeli kupiti konja pa je odlučila naučiti kravu da preskače prepone. I uspjelo joj je

No, nisu sve vijesti bile sretne. Ove godine nas je napustio Shrek, najpoznatiji ovan na svijetu koji se nije htio šišati. Rabinski sud u Jeruzalemu osudio je psa na smrt kamenovanjem. Navodno je on bio taj koji ih je uvrijedio prije 20 godina. Neki pak, nakon mnogo muke i nasilja u životu pronađu kakav takav dom. Pa makar to bila i brazilska favela za pse lutalice

'Problemi' s alkoholom

Alarmantno stanje u Australiji - papige sve češće ne preživljavaju pijanstva a  znanstvenici su zabrinuti jer je takvih pojava sve više. S druge strane, sobovi u Švedskoj se bezbrižno opijaju i još im vatrogasci pomognu da siđu s drveta. Problema s alkoholom imaju i neki posjetitelji ZOO vrtova. Tako je jedan muškarac u Sao Paolu skočio u kavez s majmunima. Nije dobro prošao.

Solidarnost na djelu

Solidarnosti prema drugim životinjama također nije nedostajalo. Tako ovce i koze budno paze i pomažu slijepoj kobili, a labrador Buffy pomaže svom gluhom prijatelju Bensonu. Jedna kujica je posvojila mladunčad vuka i pantere, a jedan je gušter spasio prijatelja od zmije koja se omotala oko njega čak i pod cijenu vlastitog života.

Samo nekoliko dana nakon razorog potresa i tsunamija u Japanu svijet je obišla snimka psa koji je doveo ljude do svog ozlijeđenog prijatelja i odbio ga napustiti dok nisu došli spasioci i obojicu ih odveli. 

Nevjerojatan prizor stigao nam je i iz jednog zoološkog vrta. Da ima veliko srce pokazao je i jedan orangutan. Spazio je da se mlada ptičica utapa u jezeru pa ju je dohvatio listom i izvukao na površinu.  

Majmunska posla

Čimpanze su na testiranjima kratkoročnog pamćenja pokazale rezultate bolje od studenata. Na Tajlandu se pak, od 1988. godine slavi Dan zahvalnosti za majmune jer lokalni stanovnici vjeruju da im donose sreću. A majmuni mogu biti i automehaničari. U Longleat safari parku stari su Mercedes rastavili na dijelove.

21-godišnji gorila Ambam hoda uspravno poput čovjeka i prava je atrakcija u Port Lympne Wild Animal Parku, ali i na internetu. A majmun imena Pockets Warhol pak, zarađuje i do 250 dolara po slici. Neki zarađuju a neki troše. Orangutanica Shirley tako već dugi niz godina 'uživa' u dimu cigarete.

Gorila Zola prava je zvijezda ZOO vrta u Calgaryju. Na pokretima joj mogu pozavidjeti brojni breakdanceri. Pogledajte je kako pleše! 

Sve i svašta

U San Franciscu, gradu s najvećom gay zajednicom na svijetu, iduće godine svoja će vrata otvoriti prvi gay ZOO vrt na svijetu. Kako stvari stoje, za pet godina Zemljom bi ponovno mogli prošetati i mamuti

Jeste li kad vidjeli migraciju milijuna leptira? Niste? Onda je vrijeme. A puha koji je zbog svojeg glasnog hrkanja postao internetska senzacija? Ili kravu koja si sama pumpa vodu? Ili pak medvjeda zbog čije pristojnosti bi se mogli posramiti i mnogi ljudi?

Potvrđeno je i da majčinska ljubav nije isključivo ljudska vrlina.  

A jeste li čuli papigu kako pjeva Mozartovu operu? Oli da je noj ukraden s jedne farme u Rumunjskoj kradljivcima pobjegao kući brzinom od 65 km/h. 

'Interakcija' s ljudima

Opće je poznato da ni životinje ponekad ne vole surađivati s novinarima. Ove su godine purani naganjali producenticu vijesti, a gladna deva je htjela pojesti novinarkinu frizuru. S devom, i to uspaljenom, imali su problema i tijekom intervjua. Jedva su joj pobjegli.

Jedan američki veterinar je pak, postao pravi junak jer je spasio orla umjetnoim disanjem 'usta na kljun'.

Valentina, mlada ženka grbavog kita, bila je zapletena u najlonsku mrežu i već toliko malaksala da je bilo gotovo sigurno da će ubrzo umrijeti. No, Michael Fishbach nije odustao, a pogledajte kako je kit nagradio svoje spasioce.

Jedan Rus je pak, paraglajdom letio iznad Himalaje i odjednom su mu ususret došla dva orla. Jedna ptica se zapetljala među užad i tada su nastali problemi

Dvojica kajakaša i surferica iz Kalifornije ostali su šokirani kada su pored njih izronila dva gladna grbava kita.

A kako biste reagirali da na kauču u dnevnom boravku zateknete - tuljana kako spava? Ili da vam se u centar grada doveze medvjed? Ili da vam preko prsa legne - lavica?

Biciklistu Evana van der Spuya 'pokosila' je antilopa u punom trku usred jedne utrke. Ništa nije mogao učiniti. Srećom, nije pretrpio ozbiljnije ozljede, no vjerojatno se i sam još dan danas smije kad pogleda ovaj video.

Životinje i djeca

Ima li što ljepše nego kad si životinje i djeca 'kliknu' na prvu. Baš šteta što mame uvijek pokvare zabavu. Koliko god nogu imale. Sva sreća da ipak nisu sve mame takve. Ovaj malac je imao sreće. Pogledajte video. 

Ipak, majke ponekad i imaju razloga za zabrinutost. Posebno ako se radi o gladnoj lavici

Igra dječaka i vidre u ZOO-u u San Diegu nekoliko se milijuna puta pregledavala na YouTubeu. A ako već niste, sada je vrijeme da pogledate urnebesno natjecanje u puzanju između bebe i psića. I mačka koji uspavljuje bebu gladeći je šapom po glavi. Nevjerojatno.

I za kraj, u blagdanskom duhu, pogledajte i ovaj presladak video. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene