Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Warhol među primatima

Ovaj majmun zarađuje prodajom svojih slika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majmun imena Pockets Warhol koristi svoj talent kako bi zaradio novac. On slika, a njegove slike postižu cijene i do 250 dolara na aukcijama.

Pockets pripada vrsti kapucinera, a u slikanju koristi svoje ručice, rep, noge, a samo pokoji put i pravi kist. Živi u prihvatilištu za primate Story Book Farm u Kanadi, a tamo se nalazi posljednje dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iscrpljeni vatrogasci Zombi požari usred zime stvaraju goleme probleme u Kanadi: Stručnjaci objasnili koliko su opasni Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Njegova umjetnička djela prodana su čak u Europi i Izraelu, prenosi orange.co.uk. Pockets je dobio ime po pop umjetniku Andyju Warholu zbog boje svojeg krzna na glavi, no njegove slike mnogi uspoređuju više s radovima Jacksona Pollocka, čija djela se kategoriziraju kao apstraktni ekspresionizam.

Pockets je počeo slikati tek prije godinu dana, kad mu je volonterka u prihvatilištu dala neotrovne dječje bojice da se s njima igra i zabavlja. Novac koji zaradi prodajom svojih umjetnina, prihvatilište će iskoristiti za izgradnju novih prostorija.

Trenutno je u Torontu otvorena izložba njegovih djela, koja će biti aktivna još naredna dva mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene