Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peter Lundgren iz švedskog gradića Lindomea u srijedu je u svojem dvorištu snimio neuobičajen prizor.


'Izašao sam na balkon da udahnem malo svježeg zraka. Sobovi su u dvorištu jeli jabuke i odjednom su 'zauzeli položaj', ispričao je 43-godišnjak za The Local.

Vezani članci Prosvjed u Švedskoj 01 Finska odgodila lokalne izbore, a u Stockholmu i Beču održani prosvjedi zbog mjera protiv korone Švedska policija u stanu azilanta koji je ozlijedio sedam osoba - 3 Tri izbodene žrtve bore se za život, građani su zabrinuti: "Ovdje sam odrastao i nikada nisam doživio nešto slično"

>> VIDEO: Sob hara trgovinama norveškog gradića

>> Vatrogasci spašavali pijanog soba zapelog na drvetu

Lundgren je zgrabio fotoaparat i fotografirao mladog mužjaka koji se popeo na stariju ženku, a koja pak, njuška ili liže stražnji kraj drugog mladog mužjaka.

Lundgren je kazao kako su sobovi česti gosti u njegovom i susjedovim dvorištima. Pijani sobovi koji su jeli fermentirane jabuke nisu neuobičajen prizor, no seks show u svojem dvorištu, kazao je, nije očekivao. 

Par Grangstedt, znanstvenik iz Grimsoa, potvrdio je kako je 'ekstremno rijetko' da se sobovi pare u naseljenim područjima.

'Oni žive u šumi i uglavnom se pare u šumi', kazao je Grangstedt te dodao kako je prizor koji je Lundgren snimio još neobičniji jer je sezona parenja završila početkom listopada. No, dodao je kako nije neuobičajeno za sobove 'da se pare dok drugi gledaju'.

'Najčešće je na jednom području nekoliko mužjaka koji se natječu i bore za istu ženku. Najčešće pobijedi najjači, a ostali gledaju. To je potpuno normalno ponašanje. No, u ovom slučaju se radi o vrlo mladom sobu bez iskustva. Iskusniji sob to nikada ne bi pokušao u naseljenom području, a ni u ovo doba godine', kazao je Grangstedt.