Iako je većina brazilskih sirotinjskih četvrti prilično surova mjesta za život, za samo jednu se zaista može reći da žive pasjim životom. U faveli u Caxias do Sulu živi 1.600 pasa lutalica od kojih su mnogi bili izloženi nasilju pri trgovini drogom.

Galerija


Azil za napuštene životinje So Ama pse drži zavezane svakog ispred svoje kućice. 'Kada smo počeli pomagati ovim sirotim psima naivno smo mislili da možemo promijeniti svijet. Projekt je s vremenom postajao sve veći i veći, pa im nažalost sada možemo ponuditi samo ovo', kazala je Natasha Oselame, direktorica marketinga azila. '1.600 pasa i 200 mačaka nažalost mora živjeti na samo 12.000 četvornih metara prostora. Mi smo ih prihvatili jer bi ih vlasti inače jednostavno poubijale', kazala je te dodala kako su mnogi od ovih pasa žtrve nasilja i trgovine drogom.

Vezani članci Psi (Foto: Screenshot/YouTube) Urnebesno nespretni psi do suza nasmijali vlasnike, uživajte u malim šeprtljama Skrivača (Foto: sadanduseless.com) Užasni su u igranju skrivača, ali su zato nepresušan izvor zabave

Glavni im je problem skrpati kraj s krajem. Za preživjeti mjesec trebaju im veterinarske usluge i 13 tona hrane za kućne ljubimce. To naravno, stoji mnogo više nego uspiju prikupiti od donacija i 14.000 dolara koje mjesečno dobivaju kao pomoć iz gradskog proračuna.