Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazov za znanstvenike

Za 5 godina mamuti će ponovno hodati Zemljom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pronalska bedrene koštane srži sačuvane u tlu vječnog leda na Sibiru, znastvenici vjeruju kako će zahvaljujući ovome moći klonirati mamuta unutar sljedećih 5 godina.

Ekipe stručnjaka iz Rusije udružit će se s znastvenicima s japanskog sveučilišta Kinki kako bi zajedno 'rekreirali' ovu divovsku životinju koja je izumrla prije 10.000 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Shvatili kako se ''pritaje'' Otkriće koje obećava: Znanstvenici pronašli način za onesposobljavanje širenja stanica raka Slika nije dostupna Ranija dijagnoza Veći izgledi za preživljavanje: Važno otkriće u liječenju raka koji uglavnom pogađa starije muškarce

Geni koji se nalaze u pronađenoj koštanoj srži neophodni su za gensku transplataciju stanične jezgre. Znastvenici namjeravaju stanice slonovih jajašaca zamijeniti s DNA mamutove koštane srži i na taj način dobiti potpunu DNA ove izumrle životinje. Potom će stvoreni mamutov embrij usaditi u slonovu maternicu i na taj način izazvati oplodnju.

Otkiće mamutove stanične jezgre za znastvenike koji se bave ovim istraživanjima bio je pravi izazov te vjeruju da će ove velike životinje ponovno hodati našim planetom.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene