Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav veterinar

Veterinar dao orlu 'usta na kljun' i spasio mu život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veterinar postao je pravi junak i jedan od vjerojatno prvih, koji je, da spasi orla, toj ptici dao umjetno disanje 'usta na kljun'.

Ozlijeđeni ćelavi orao kojeg zovu Patriot (Domoljub), prestao je disati, a veterinar Jeff Cooney nije odustao dok ga nije ponovno oživio. Dao mu je umjetno disanje usta na kljun i uspio ga spasiti, prenosi Daily Mail.

Orla je ozlijedio automobil, a pronađen je u lošem stanju pored ceste. Dva dana je proveo u proveo u veterinarskoj stanici u gradu Bendu u Oregonu, gdje je nad njim provedena operacija. Ipak, nakon dva dana i još uvijek pod anestezijom, Patriotu se stanje pogoršalo te je prestao disati, a veterinar ga je spasio na spomenuti neuobičajen način.

orao se oporavio nakon toga i sve mu je bolje, a vijest o njegovom oporavku i pothvatu veterinara dospijela je i u širu javnost te prešla i oba oceana. 'Sad je već vratio dio svoje težine i jede ribu kao lud. Popravilo mu se i držanje te se počinje ponašati ponovno kao pravi nebeski gazda', istaknuo je veterinar Cooney.

Cooneyjev kolega snimio je čitav postupak oživljavanja Patriota pa pogledajte i sami kako je to izgledalo u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene