Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''STAY SAFE IN CROATIA''

Ministrica Brnjac o planovima za nadolazeću turističku sezonu: ''Imali smo dobra iskustva, svakako bi mogla biti bolja od prethodne''

Aktualno Galerija +0 Nikolina Brnjac Galerija 1/1 >>
Ministrica Brnjac za Dnevnik Nove TV govorila je o načinima na koje Hrvatska može spasiti nadolazeću turističku sezonu unatoč pandemiji koronavirusa.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac osvrnula se na metode kojima će Hrvatska pokušati privući goste te tko će moći i pod kojim uvjetima boraviti u Hrvatskoj. 

Sigurna Hrvatska, a malo procijepljenih?

Iako će se Hrvatska, zbog turističke sezone, deklarirati kao ''sigurna zemlja'', još uvijek nije procijepljeno niti dva posto stanovništva, no ministrica u tome ne vidi problem.

Pročitajte i ovo Masovno cijepljenje u Srbiji - 1 NOVI PROBLEMI ZA SUSJEDE Iako su cijepili više od 1,2 milijuna ljudi, sada bilježe nagli porast broja zaraženih: Krizni stožer objavio da razmišljaju o novom pooštravanju mjera

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korona u Hrvatskoj Godina iz noćne more: Gdje smo danas, 365 dana od početka zaraze koja je već sada promijenila svijet?

''Cilj ovog projekta je identifikacija svih standarda, svih protokola, a oni se odnose na pridržavanje svih epidemioloških mjera i to je ono što je raspisano za sedam glavnih kategorija, odnosno 25 podkategorija'', objašnjava Brnjac te dodaje da je glavna poruka da postanemo i ostanemo ''sigurna destinacija, kao što smo bili i prošle godine''.

Misli da, za razliku od Turske koja je svoju kampanju započela mnogo prije nas, ne kasnimo s našim projektom. Već mjesecima se prati epidemiološka situacija i analiziraju brojke.

Promocija digitalnim putem

''Sad se najčešće promovira putem digitalnih platforma i u medijima. Postoji veliki interes za našim digitalnim platformama putem kojih se i dalje promoviraju sve kampanje Hrvatske turističke zajednice'', objasnila je.

Dio izrade promotivnih materijala besplatno su radile stručne službe ministarstva, dok jedan dio radi Hrvatska turistička zajednica. No, troškovi trenutno nisu poznati, točnije ministrica nije zatražila na uvid koliko je sve koštalo HTZ. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Tragedija kod Bjelovara: U slijetanju kamiona s ceste poginuo 56-godišnji vozač

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORE SE NA SVE NAČINE Švedski stol: Bahrein nudi svojim građanima sva moguća cjepiva, prvi odobrili Johnson & Johnson

Uvjeti za ulazak 

Sadašnji uvjeti za dolazak u Republiku Hrvatsku podrazumijevaju negativan PCR test ili karantenu. ''Danas i sutra je Europsko vijeće te je jedna od tema i razgovor o COVID-u i također se raspravlja o brzim testovima koji bi bili prihvatljivi na razini svih država članica da se omogući što brži ulazak, to jest izlazak'', objasnila je.

Ministrica Nikolina Brnjac rekla je da su razgovarali s HZJZ-om da se omoguće punktovi za testiranje te da se turisti mogu testirati prije odlaska iz zemlje.

Uskrs 2021.

''Postoji interes'', govori Brnjac. Veliki su interesi iz Ujedinjenog kraljevstva za Dubrovačko-neretvansku županiju, no problem je porast broja novozaraženih.

Službenih procjena nema, ali ministrica uvjerava da je interes velik te navodi da je Hrvatska auto-destinacija te ''ćemo sigurno imati to tržište u našoj blizini''. Ako epidemiološka situacija bude zadovoljavajuća, u planu je pokretanje kampanje ''Tjedan odmora vrijedan'' za domaće goste. 

Ljetna sezona

''Smatramo da bi mogao biti dobar izazov, dobre brojke. Imali smo dobra iskustva prošle sezone. Teško je govoriti o postocima, ali svakako bi mogla biti puno bolja od prethodne'', izjavila je ministrica turizma i sporta.

Također, ne vjeruje da će netko od privatnih iznajmljivača ili hotela odlučiti da gosti koji nisu cijepljeni ne smiju boraviti u njihovom smještaju

Više tjelesne aktivnosti u školama

Brnjac je od ministra znanosti i obrazovanja, Radovana Fuchsa, zatražila da se u škole uvede više sati tjelesnog odgoja, ali i sati plivanja.

Pročitajte i ovo Martina Bolšec Oblak PANDEMIJA U HRVATSKOJ Godina koja je sve promijenila: Pogledajte što se sve dogodilo od nultog pacijenta do masovnog cijepljenja i novih sojeva korone

Pročitajte i ovo Mislav Bago ŠTO JE OBILJEŽILO VELJAČU Novi Crobarometar: Jesu li se afere odrazile na rejting HDZ-a, gdje je tu najjača oporbena stranka i što građani misle o radu Vlade? Bilježi se i jedan zanimljiv fenomen

''Razgovaramo mi o tome već neko vrijeme, s obzirom da je situacija u Hrvatskoj takva da, i zbog panedmije, djeca, nažalost, nisu mogla toliko trenirati i vježbati, a i prije pandemije smo razgovarali o tome. Mislim da smo na dobrom tragu'', rekla je te dodala da je interes obostran i misli da bi ta inciijativa ''mogla proći''. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene