Epidemiološka situacija pogoršava se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


S obzirom na to županija je dala preporuku da od sutra do ponedjeljka 8. ožujka sve osnovne i srednje škole, osim završnih razreda srednjih škola, u Dubrovniku, Župi i Konavlima prijeđu na online nastavu.

Vezani članci Valentina Baus Ipak ublažavanje nekih mjera? Dnevnik Nove TV doznaje koje restrikcije su ipak na stolu Nacionalnog stožera Dino Goleš i Žaklina Troskot Pogledajte gdje će se održati prvi COVID-domjenak: "Veliko je zadovoljstvo organizirati party nakon 14 mjeseci što smo sjedili doma"

"Pripremamo i određene mjere, strože mjere jer stava smo da u ovom razdoblju moramo zaustaviti širenje koronavirusa kako bi spremni ušli u turističku sezonu, koja je u Dubrovačkoj županiji najvažnija gospodarska grana", rekao je načelnik županijskog stožera Joško Cebalo.

Fuchs: Epidemiološko stanje u hrvatskim školama stabilno osim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je srijedu da je epidemiološko stanje u hrvatskim školama stabilno osim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje je nastava prešla na model C te da je zbog pogoršanja na neko vrijeme odgođena "relaksacija" nastave na sveučilištima.

"Prešli smo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na model C, opet nije priča počela iz škole, nego s privatnim okupljanjima, što su epidemiolozi vrlo točno utvrdili", rekao je ministar novinarima prije užeg kabineta Vlade te dodao kako se nada da situacija neće dalje eskalirati u toj županiji.

Napomenuo je da ukupnom broju djece koja su u izolaciji u Hrvatskoj najviše doprinosi ova županija, koja se kroz sve ranije faze držala izrazito dobro, u kojoj su škole radile cijelo vrijeme i bilo je malo đaka koji su bili pozitivni, osim u dvije škole koje su imale djelomično mješovitu nastavu.

Fuchs je istaknuo da su u Ministarstvu kontinuirano u kontaktu sa svim županijskim stožerima.