Koronavirus test, ilustracija
Koronavirus test, ilustracija Foto: Getty Images

Brodsko-posavska Policijska uprava podigla je kaznenu prijavu protiv hrvatske državljanke (47) koja je prije desetak dana na ulazu u Hrvatsku na graničnome prijelazu u Slavonskom Brodu predočila krivotvoreni PCR test s negativnim nalazom na koronavirus.


Kako je u ponedjeljak priopćila brodsko-posavska Policijska uprava, provjeravajući autentičnost testa, policija je utvrdila da je riječ o krivotvorini testa zdravstvene ustanove iz Bosne i Hercegovine.

Na graničnome prijelazu u Staroj Gradiški policajci su u subotu posumnjali i u izvornost osobnih iskaznica koje su pri graničnoj kontroli predočila dvojica državljana Turske. Provjerom autentičnosti dokumenata policajci su utvrdili da su muškarci (24 i 31) predočili krivotvorene osobne iskaznice iz Belgije. Obojica su udaljena iz Hrvatske i izrečena im je jednogodišnja zabrana ulaska u Hrvatsku.

Opća bolnica Pula Policija u pulskoj bolnici, uhićen poznati kirurg: Dosad privedeno 28 osoba zbog prevare osiguravajućih kuća

Dokumenti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dvojica policajca i odvjetnica uhićeni u velikoj akciji USKOK-a: Krivotvorili dokumente strancima kako bi ušli u Hrvatsku

Kaznenu prijavu dobio je mladić (18) za kojeg je policija u subotu pri kontroli prometa utvrdila da je na automobil kojim je upravljao postavio registracijske oznake drugog vozila.