Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MINISTARSTVO POKREĆE KAMPANJU

Hrvatska se priprema za turističku sezonu: Hoće li novi projekt ''Safe stay in Croatia'' uspjeti privući goste?

Aktualno Galerija Turist u Splitu Turist u Splitu Foto: DNEVNIK.hr Splitska riva - 3 Splitska riva - 3 Foto: DNEVNIK.hr Splitska riva - 2 Splitska riva - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Splitska riva - 1 Galerija 1/4 >>
Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću program ''Stay safe in Croatia'' u cilju da privuku što više gostiju unadolazećoj turističkoj sezoni.

Hrvatska pokreće projekt "Safe stay in Croatia" koji domaćim i stranim turistima govori da se u Hrvatskoj primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli.

Riječ je o projektu Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice koji će sadržavati oznaku o sigurnosti tijekom boravka gostiju te će putem interneta moći provjeriti koji objekti zadovoljavaju te standarde. Oznaka ''Safe stay in Croatia'' imat će i naljepnicu s QR kodom koja se može izložiti u objektu, poručili su iz Ministarstva turizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još četiri tjedna Reakcija djeda koji je shvatio da unučice smije zagrliti tek nakon druge doze cjepiva slama srce: "Dotad se ne smijemo družiti? Ne? Isuse..."

''Stavite se u poziciju jednog gosta. Ove godine mu nisu prioriteti kao što su bili prošle godine ove godine su mu prioriteti sigurnost i jednostavnost dolaska i odlaska iz te zemlje. Još jedna dodatna oznaka uz neke druge koje postoje uvijek će dobro doći'', objašnjava predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK, Martina Nimac Kalcina.

Dodjela oznake je besplatna, a protokoli će biti usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Popuštanje mjera Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neuobičajeno toplo Oboren temperaturni rekord za veljaču: U ovom je hrvatskom gradu danas izmjereno više od 25 stupnjeva!

''Što se tiče prelazaka granice osoba koje su cijepljene ne postoji niti jedna zemlja EU koja je to dopustila iako bi barem jedna od ovih šest koje su dopustile prelazak granice onih koji su preboljeli trebale to razmotriti. U te zemlje spadamo i mi. Sasvim sigurno je da će se to mijenjati'', rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene