Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sklopu izaslanstva

Šefovi Googlea u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki diplomat Bill Richardson i izvršni predsjednik Googlea Eric Schmidt doputovali su u Sjevernu Koreju, objavila je tamošnja državna agencija KCNA, ne navodeći nikakve druge pojedinosti.

Richardson je u Pekingu, odakle je odletio za Pjnogjang, kazao da je taj posjet 'nezavisan od američke vlade'. 'Radi se o privatnoj humanitarnoj misiji, nezavisnoj od američke vlade', kazao je on novinarima nakon što je američki State Department prošli tjedan iznio svoje ozbiljne rezerve glede tog putovanja. 'Ostat ćemo u Pjongjangu vjerojatno dva i pol dana. Može biti da ćemo izaći iz grada. Znat ćemo to po dolasku', dodao je Richardson, bivši veleposlanik pri UN-u i guverener Novog Meksika.

Pročitajte i ovo Bill Richardson Indiana Jones američke politike Umro Bill Richardson: "Svijet je izgubio branitelja onih koji su nepravedno bili zatočeni u inozemstvu" Slika nije dostupna Zvijezda u usponu FOTO On je budući vladar Googlea!

>> Šef Googlea i bivši američki diplomat na putu u Sjevernu Koreju

Bill Richardson dobro poznaje Sjevernu Koreju jer je ondje uspio pregovorima doći od oslobađanja nekoliko američkih državljana prije dvadesetak godina. Tijekom posjeta taj bivši diplomat želi raspraviti sa sjevernokorejskim vlastima slučaj Amerikanca korejskog podrijetla Kennetha Baea, kojeg je Pjongjang uhitio prošlog mjeseca pod dosta nejasnim optužbama.

>> Zaokret Sj. Koreje: Otvaraju se prema stranim investicijama?

Još nije poznato koju bi ulogu u tom posjetu trebao imati Schmidt. Južnokorejski mediji javljaju da je u izaslanstvo još jedan visoki dužnosnik Googlea, Jared Cohen. Richardson je najavio tiskovnu konferenciju u četvrtak u Pekingu. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene