Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvijezda u usponu

FOTO On je budući vladar Googlea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako će Larry Page vjerojatno još godinama vladati Googleom, brojni mediji već sada smatraju da bi ga jednom u budućnosti mogao zamijeniti Sundar Pichai.

Sergey Brin i Larry Page osnovali su Google krajem devedesetih i ovu 'kompaniju iz garaže' pretvorili u internetskog diva bez čijih je proizvoda poput tražilice, Gmaila ili Androida danas mnogima nemoguće zamisliti svakodnevnicu. Pored njih, glavnu ulogu u kompaniji imao je Eric Schmidt koji je godinama bio izvršni direktor kompanije, da bi prije nekoliko godina ovo je mjesto zauzeo Larry Page – iako će on Googleom vjerojatno vladati još godinama, brojni mediji već sada smatraju da bi ga jednom u budućnosti mogao zamijeniti Sundar Pichai.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi zaradio 78,4 milijuna dolara FOTO Ovo su najplaćeniji direktori! Slika nije dostupna Googleov (opasan) plan Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti!

Novinari Business Insidera nazvali su ga 'zvijezdom u usponu' koji upravlja najvažnijim Googleovim proizvodima poput Androda i Chromea.

Evo kako Google želi promijeniti svijet!

U Googleu je još od 2004. godine kada je bio menadžer za Google Toolbar, ekstenziju Internet Explorera – iako je to bio 'prilično nesexy posao', Pichai se već tada pokazao kao odličan menadžer čiji je proizvod koristilo oko 25 posto svih internetskih korisnika. Zahvaljujući svojim sposobnostima u Googleu je brzo napredovao pa ga je Marissa Mayer (današnja šefica Yahooa) imenovala direktorom upravljanja proizvodima, da bi s vremenom postao desna ruka Larry Pagea kojeg prati na svim važnim sastancima (npr. bio je dio pregovaračke ekipe koja je nagovorila Tony Fadella da Googleu proda Nest).

Koliko je Pichai cijenjen u tehnološkim krugovima najbolje govori podatak da su ga kontaktirali iz Microsofta kada su tražili nasljednika Stevea Ballmera, zvali su ga i iz Twittera, a zanimljivo je da ga mnogi smatraju 'Googlevim Timom Cookom'. Naime, on nije tehnološki vizionar poput Pagea (slično kao što Cook nije vizionar poput Jobsa), no dovoljno je sposoban da bi jednom mogao preuzeti čelno mjesto Googlea.

Upravo je Pitchai, odnosno tim koji je on vodio, zaslužan za lansiranje Googleovog preglednika internetskih stranica Chrome u 2008. godini – analitičari navode kako je lansiranje Chromea bila prilično delikatna situacija za Google jer je predstavljao konkurentski proizvod svojim tadašnjim partnerima poput Applea (koji ima vlastiti browser Safari) i Mozille (i njenom Firefoxu), no on je cijelom situacijom upravljao 'ekstremno diplomatski' te je uspio održati odlične odnose s tim kompanijama.

U Googleu je poznat i zbog svoje nepopustljivosti i čvrstog stava te je tijekom jednog napetog sastanka s predstavnicima Samsunga (kompanijom koja, koristeći Googleov Android, u potpunosti dominira tržištem pametnih telefona) zaprijetio kako su spremni prekinuti partnerstvo s južnokorejskom kompanijom – do čega ipak nije došlo.

6 milijardi dolara BOGATIJI i to u samo jednom danu!

Iako ne treba očekivati da će do smjene na čelu Googlea doći tako skoro, s obzirom na sposobnosti i sve što je do sada napravio u ovoj kompaniji, Sundar Pichai po mnogima je najvjerojatniji budući vladar Googlea koji bi mogao bez problema nastaviti s fantastičnim poslom kojeg su do sada napravili (a i dalje ga rade) Page, Brin i Schmidt.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene