Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred pukovnikovim rodnim gradom

Libija: Gadafijeve snage zaustavile pobunjenike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napredovanje libijskih pobunjenika zaustavile su u ponedjeljak ujutro snage Moamera Gadafija na izlasku iz Ben Džavada, smještena 140 km istočno od Sirta.

Pobunjenici su u nedjelju stigli do Ben Džavada, nakon što su ponovno osvojili naftni pogon Ras Lanuf, potpomognuti zračnim udarima međunarodne koalicije.

No, rano jutros dospjeli su pod paljbu teškog naoružanja Gadafijevih snaga koje su kamionima pristigle na cestu koja spaja Ben Džavad i Nofiliju, u smjeru Sirta.

Pobunjenici su se tada povukli prema Ben Džavadu, prije nego što su uzvratili teškim topništvom. Intenzivna razmjena paljbe nastavila se tijekom jutra.

Sirt, Gadafijev rodni grad, koji su pobunjenici proglasili svojim sljedećim ciljem, u ponedjeljak ujutro još su držale Gadafijeve snage. Ondje vlada mir nakon niza eksplozija koje su potresle rodni grad libijskog čelnika Moamera Gadafija. Ulice su bile puste a trgovine tog grada sa 120.000 stanovnika zatvorene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz pomoć zračnih napada Pobunjenici tvrde da su preuzeli Sirt Slika nije dostupna Gadafijeve snage bombardiraju pobunjenike Francuska nije uspjela zabraniti letove nad Libijom

>> Libija: Petorica uhićena zbog silovanja žene

>> Pobunjenici tvrde da su preuzeli Sirt

Nije utvrđeno nikakvo nadlijetanje aviona te nije bilo moguće saznati jesu li zračni napadi u nedjelju navečer i ponedjeljak ujutro prouzročili štetu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene