Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz pomoć zračnih napada

Pobunjenici tvrde da su preuzeli Sirt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski pobunjenici tvrde da su preuzeli rodni grad Moamera Gadafija, Sirt.

Shamsi Abdul Molah, glasnogovornik opozicijskog Nacionalnog vijeća izjavio je za Al Jazeeru da su opozicijske snage ušle u grad oko 23:30 sati po lokalnom vremenu.

Pročitajte i ovo Hutisti, jemenski pobunjenici (Foto: Arhiva/AFP) Novi sukob Tko su hutisti, zašto napadaju brodove u Crvenom moru i kakav im je status na Bliskom istoku: Sve o pobunjeničkoj skupini koja je zaratila s SAD-om Slika nije dostupna Pred pukovnikovim rodnim gradom Libija: Gadafijeve snage zaustavile pobunjenike

>> Pobunjenici velikom brzinom prodiru prema Sirtu

'Grad su zatekli nenaoružan. Nisu imali problema s ulaskom, niti su naišli na ikakav otpor', izvijestio je Al Jazeerin dopisnik iz Benghazija, grada u kojem su se mogli čuti slavljenički pucnjevi pobunjenika.

U nedjelju se mogla vidjeti kolona vojnih vozila koja napuštaju Sirt te idu u smjeru zapada, prema Tripoliju. Sukobi između Gadafijevih snaga i pobunjenika nastavljaju se i na drugim područjima. U Misrati je tijekom noći ubijeno devet ljudi od strane Gadafijevih vojnika, prema izvješću liječnika.

Tvrdnje pobunjenika oko preuzimanja Sirta došle su nakon što su njihove snage, potpomognute zračnim napadima koalicije, krenule zapadnije i preuzele kontrolu nad ključnim gradovima, Bin Jawadu, Ras Lanufu, Bregi i Ajdabiyi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene