Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova lica

Tko su kandidati za nove ministre: Bedeković pjeva u KUD-u, Vučković je članica klape, a Grlić Radman rođak je Mate Granića

Josip Aladrović (u sredini) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Josip Aladrović (u sredini) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Josip Aladrović (u sredini) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Premijer je predstavio nove ministre. Nadu Murganić zamijenit će Vesna Bedeković, Marija Vučković bit će nova ministrica poljoprivrede, a Mariju Pejčinović Burić zamijenit će Gordan Grlić Radman.

„Svaki put kad dođem pred mikrofon, dođe mi da zapjevam“, rekla je svojedobno Vesna Bedeković koja će na čelu Ministarstva socijalne skrbi zamijeniti Nadu Murganić.

Nova ministrica godinama je koreografkinja i umjetnička voditeljica KUD-a Pitomačanka.

Vesna Bedeković rođena je 22. veljače 1966. godine u Bjelovaru. U braku je i majka je dviju kćeri. Od 14. listopada 2016. godine zastupnica je u 9. sazivu Hrvatskog sabora gdje je na mjestu saborskog zastupnika zamijenila Tomislava Tolušića i tako ušla u hrvatsko zakonodavno tijelo iako je na izborima osvojila svega 0,83 posto glasova, uvjerljivo najmanje na listi HDZ-a.

U prosvjeti je, na raznim radnim mjestima provela 31 godinu.

Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, rođena je 3. srpnja 1974. godine u Pločama gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu, te srednju školu, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje stječe zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Vučković je ovlaštena investicijska savjetnica te sudski tumač za financije i računovodstvo. Volonterski je radila kao predavačica Počela ekonomije i Međunarodnih financija na stručnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Tomislav Tolušić (Duško Jaramaz/PIXSELL) Sve afere Tomislava Tolušića "Špic papak" ministar: Sam je sebi postavljao spomen-ploče, a pokušali su ga osramotiti slikama s prostitutkom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Netko je sabotira... Sve afere Gabrijele Žalac: Bez važeće vozačke naletjela na djevojčicu, misteriozni Mercedes i kuma koja bježi s mjesta nesreće

U slobodno vrijeme povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena, stoji u njenom životopisu na stranačkim stranicama.

Čuli smo za nju nakon izbacivanja Milinovića

Šira javnost za Vučković je čula vjerojatno tek nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a. Vučković je, kao članica stranačkog Visokog suda časti, novinarima objasnila da je sudu bilo jasno da je Milinović teško povrijedio stranačke obveze, što je kontinuirano ponabljao. "Dobili smo niz dokaznog materijala, a i cijela hrvatska javnost je mogla sve vidjeti", rekla je tada Vučković.
Na pitanje o kojim je točno povredama riječ, Vučković je kazala kako je svaki član stranke dužan voditi računa o ugledu stranke i poštivati stranačke obveze.

Premijer Andrej Plenković je za novog ministra vanjskih poslova postavit će Gordana Grlića Radmana, trenutačnog veleposlanik RH u Njemačkoj. On će zamijeniti ministricu Mariju Pejčinović Burić. Grlić Radman ima bogato diplomatsko iskustvo, a govori nekoliko stranih jezika. Rođak je bivšeg ministra Mate Granića.

Mario Banožić predstojnik je Ureda državne imovine u Vukovarskoj županiji. Rođen je 10. ožujka 1979. godine u Vinkovcima. Banožić će zamijeniti ministra Gorana Marića na čelu ministarstva Državne imovine. Rođen je 10. ožujka 1979. u Vinjovcima, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smjer marketing-management.

Iz njegove je imovinske kartice vidljivo da ima prijevljeno prebivalište u Vinkovcima. Mjesečna mu je plaća dosad iznosila 15.500 kuna. U braku je, a on i supruga podigli su kredit u iznosu od 105.000 kuna svaki. Mjesečna rata iznosi 960 kuna. Također, novi ministar otplaćuje i kredit od 15.000 eura.

Predsjednik je udruge Cromar - Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci, te je član Lovačkog društva Vinkovci.

Josip Aladrović, diplomirani ekonomist i član HDZ-a, široj javnosti bio je prilično nepoznat dok prije nešto više od dvije godine nije imenovan za ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Sin je znatno poznatijeg oca, Marijana Aladrovića, nekadašnjeg požeško-slavonskog župana i trenutnog predsjednika Gradskog vijeća Pleternice. Aladrović stariji je i upravitelj požeške podružnice Hrvatskih šuma.

Novi ministar ima kredit od 553.536 kuna, kojeg je podignuo iste godine kad je postao ravnatelj HZMO-a, a mjesečna rata mu iznosi oko 5700 kuna. Kredit je očito utrošio na kupnju stana od 50 četvornih metara u Zagrebu, procijenjenog na 675 tisuća kuna.

Trenutno je u njegovu karticu upisan i automobil Smart forfwo iz 2015. koji je u vlasništvu supruge, procijenjen na 60 tisuća kuna.

Upravo se zbog tog automobila Aladrović našao na meti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer ga do 14. travnja ove godine nije unio u imovinsku karticu.

Još prošli tjedan Andrej Plenković predstavio je novog ministra uprave - Ivana Malenicu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene