Vesna Bedeković rođena je 22. veljače 1966. godine u Bjelovaru. U braku je i majka je dviju kćeri. Od 14. listopada 2016. godine vrši dužnost zastupnice u 9. sazivu Hrvatskog sabora gdje je na mjestu saborskog zastupnika zamijenila današnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića i tako ušla u hrvatsko zakonodavno tijelo iako je na izborima osvojila svega 0,83 posto glasova, uvjerljivo najmanje na listi HDZ-a.

Galerija Vesna Bedeković na dodjeli nagrade Nikola Tesla (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Vesna Bedeković u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Vesna Bedeković s Brankom Bačićem u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) +2 Vesna Bedeković u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Vesna Bedeković osnovnu je školu završila u Pitomači, a srednju u Virovitici. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te magistrirala i doktorirala na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započela u Osnovnoj školi Kloštar Podravski, Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači i Srednjoj školi Stjepana Sulimanca u Pitomači, i to u razdoblju od 1987. do 2006. godine.

Vezani članci Obitelj i medvjed Drama u šumi: Počeo ih pratiti medvjed, osjećali su se kao u filmu strave Umiljati jelen Umiljati jelen približio im se i počeo maziti, pogledajte preslatku snimku

Četiri godine, od 2005. do 2009. godine obnašala je dužnost pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu te pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije. Istovremeno je kao vanjska suradnica držala nastavu na na Učiteljskom fakultetu i Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2007. do 2009. godine obnaša dužnost privremene dekanice, a od 23. ožujka 2009. godine do 13. listopada 2016. godine dužnost dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Tako u prosvjeti, na raznim radnim mjestima provodi 31 godinu radnog staža.

Zastupnica u Saboru postaje 14. listopada 2016. godine. Mandat joj je aktiviran kao zamjenici Tomislava Tolušića nakon što je imenovan na mjesto ministra. Ulaskom u Sabor napušta dužnost dekanice.

Kada je ušla u visoku politiku predstavljajući se biračima 4. izborne jedinice izjavila je kako joj svaki put kada stane pred mikrofon ''dođe da zapjeva''.

''Želim biti glas svih odgojitelja, nastavnika, profesora, učitelja, znanstvenika i želim doprinositi boljem razvoju odgojno-obrazovnog sustava u budućnosti. I ne samo to: želim biti, i znam da to mogu biti, i glas svih žena. Želim aktivno doprinositi smanjenju trenda podzastupljenosti žena u svim strukturama koje su bitne za život zajednice, a mi žene to možemo, nisam jedina', rekla je Bedeković tada dok se predstavljala biračima, pozivajući birače da se sjete da 'ponekad treba i damama dati prednost'.

Bedeković je članica Hrvatskog pedagogijskog društva i Međunarodne asocijacije za interkulturalno obrazovanje (IAIE) te je, između ostalog, radila na znanstvenim projektima koji vežu interkulturalnost i obrazovanje na manjinskim jezicima te pristup integraciji Roma, kao i na razvoju stvaralaštva u cjeloživotnoj edukaciji učitelja. U Saboru je članica Odbora za ravnopravnost spolova, a nakon odlaska Andre Krstulovića Opare na gradonačelničku funkciju u Splitu preuzela je vođenje saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Zanimljivo je da je zapažena i kroz dugogodišnji angažman kao koreografkinja i umjetnička voditeljica KUD-a Pitomačanka te kao predavačica i demonstratorica izvornih pjesama, plesova i napjeva Pitomače i okolice na seminarima folklora panonske zone.

Na mjestu ministrice zamijenit će Nadu Murganić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju