Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak da je Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku i šef HDZ-ovog Odbora za upravu, novi kandidat za ministra uprave.

Galerija


Ivan Malenica rođen je 21.srpnja 1985. u Šibeniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na pravnom fakultetu u Splitu, a još je uvijek student na posljediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava. Doktorski je studij započeo 2013. godine.

Na Veleučilištu u Šibeniku zaposlen je 2009. godine, najprije kao predavač, a 2013. je postao asistent na kolegiju Upravno pravo i Upravno procesno pravo. Na istim je kolegijima 2016. postao viši predavač. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine, kada je izabran na natječaju na koji se samo on prijavio. Za njega je tada glasalo 29 od 31 nastavnika Veleučilišta.

Ivan Malenica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Plenković: "Novi kandidat za ministra uprave je Ivan Malenica, dekan šibenskog Veleučilišta"

Radovi na Banskim dvorima (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tko sve odlazi? Do petka novi ministar uprave, rekonstrukcija Vlade ipak neće čekati jesen

Kako piše na stranici Veleučilišta, njegovi stručni interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom te sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferecnija. Također, suautor je udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). Osim toga, član je Savjeta za razvoj javne uprave.

Od 2018. godine obnaša dužnost predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu. Za tu ga je poziciju predložio šibensko-kninski HDZ.

Predsjednica zatražila hitno očitovanje Vlade o slučaju mostarskog Aluminija