Mario Banožić predstojnik je Ureda državne imovine u Vukovarskoj županiji. Rođen je 10. ožujka 1979. godine u Vinkovcima.

Galerija Mario Banožić (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Mario Banožić (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Mario Banožić (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) +1 Mario Banožić (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)

Mario Banožić zamijenit će ministra Gorana Marića na čelu ministarstva Državne uprave. Rođen je 10. ožujka 1979. u Vinjovcima, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smjer marketing-management. U poduzeću Santini zaposlio se 2003. kao komercijalist za uvoz i izvoz. Godinu dana kasnije zapošljava se kao generalni direktor u tvrtki Son-Ugo-Cor. Obnašao je dužnost voditelja odsjeka za turizam Vukovarsko-srijemske županije, godinu dana kasnije počeo je raditi kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička.

Vezani članci HDZ HDZ-ovci vratili Milanoviću: "Iz očaja i zavisti laže o svemu što govori" Andrej Plenković Plenković: ''Od vikanja i vrijeđanja, za što se zalagao Milanović, nema nikakve koristi''

Novi ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić je član HDZ-a iz Vinkovaca.

Krajem 2017. godine imenovan je predstojnikom Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prije je bio pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Član je Središnjeg odbora stranke i člana Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a 'dr. Ante Starčević'.

Iz njegove je imovinske kartice vidljivo da ima prijevljeno prebivalište u Vinkovcima. Mjesečna mu je plaća dosad iznosila 15.500 kuna. U braku je, a on i supruga podigli su kredit u iznosu od 105.000 kuna svaki. Mjesečna rata iznosi 960 kuna. Također, novi ministar otplaćuje i kredit od 15.000 eura.

U vlasništvu ima stan od 81,97 kvadrata u Vinkovcima. Vozi automobil Hyundai Tucson 2.0 iz 2008. te Nissan Terraneo.

Predsjednik je udruge Cromar - Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci, te je član Lovačkog društva Vinkovci.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju