Mario Banožić predstojnik je Ureda državne imovine u Vukovarskoj županiji. Rođen je 10. ožujka 1979. godine u Vinkovcima.

Galerija


Mario Banožić zamijenit će ministra Gorana Marića na čelu ministarstva Državne uprave. Rođen je 10. ožujka 1979. u Vinjovcima, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku smjer marketing-management. U poduzeću Santini zaposlio se 2003. kao komercijalist za uvoz i izvoz. Godinu dana kasnije zapošljava se kao generalni direktor u tvrtki Son-Ugo-Cor. Obnašao je dužnost voditelja odsjeka za turizam Vukovarsko-srijemske županije, godinu dana kasnije počeo je raditi kao asistent na Veleučilištu Lavoslav Ružička.

Vezani članci Hrvatski sabor Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima Blaženko Boban Drama u Splitsko-dalmatinskoj županiji: Blaženko Boban i HDZ nemaju većinu u Županijskoj skupštini

Novi ministar državne imovine dr. sc. Mario Banožić je član HDZ-a iz Vinkovaca.

Krajem 2017. godine imenovan je predstojnikom Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a prije je bio pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca.

Član je Središnjeg odbora stranke i člana Središnjeg odbora Akademske zajednice HDZ-a 'dr. Ante Starčević'.

Iz njegove je imovinske kartice vidljivo da ima prijevljeno prebivalište u Vinkovcima. Mjesečna mu je plaća dosad iznosila 15.500 kuna. U braku je, a on i supruga podigli su kredit u iznosu od 105.000 kuna svaki. Mjesečna rata iznosi 960 kuna. Također, novi ministar otplaćuje i kredit od 15.000 eura.

U vlasništvu ima stan od 81,97 kvadrata u Vinkovcima. Vozi automobil Hyundai Tucson 2.0 iz 2008. te Nissan Terraneo.

Predsjednik je udruge Cromar - Hrvatske udruge za marketing, član je Izvršnog odbora Lovačkog društva Sloga Vinkovci, te je član Lovačkog društva Vinkovci.