Marija Vučković, nova ministrica poljoprivrede, prema podacima iz njene imovinske kartice u vlasništvu ima stan u Pločama, voćnjak u Opuzenu, stari Renault Clio i ušteđevinu od svega 4000 kuna.

Galerija Marija Vučković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Marija Vučković (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Marija Vučković (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) +3 Marija Vučković (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede, rođena je 3. srpnja 1974. godine u Pločama gdje je završila osnovnu redovnu i glazbenu, te srednju školu, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet Ekonomski fakultet u Zagrebu gdje stječe zvanje magistra znanosti iz područja međunarodne ekonomije.

Vezani članci Mario Banožić izgurao Mariju Vučković VIDEO Sliku svoju ljubim: Nepristojni Banožić izgurao ministricu kako bi on bio u prvom planu, uskočio potpredsjednik Vlade Kolinda Grabar-Kitarović Elegantna Kolinda ukrala je pozornost na otvorenju Pelješkog mosta, a fotka koju je sama objavila pravi je hit!

U službenoj biografiji joj stoji da je radno iskustvo stjecala u Luci Ploče te Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Bila je i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije, a bila je i zamjenica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

Vučković je ovlaštena investicijska savjetnica te sudski tumač za financije i računovodstvo. Volonterski je radila kao predavačica Počela ekonomije i Međunarodnih financija na stručnim studijima Sveučilišta u Dubrovniku.

U njenom životopisu stoji i da je radila na nizu projekata financiranih iz programa prekogranične suradnje, Europskog socijalnog fonda i drugih, autorica je više stručnih članaka u područjima cost-benefit analize i korištenja europskih strukturno-investicijskih instrumenata.

U slobodno vrijeme povremeno pjeva u ženskoj klapi Arija iz Opuzena, stoji u njenom životopisu na stranačkim stranicama.

Sudjelovala u izbacivanju Milinovića iz HDZ-a

Šira javnost za Vučković je čula vjerojatno tek nakon izbacivanja Darka Milinovića iz HDZ-a. Vučković je, kao članica stranačkog Visokog suda časti, novinarima objasnila da je sudu bilo jasno da je Milinović teško povrijedio stranačke obveze, što je kontinuirano ponabljao. "Dobili smo niz dokaznog materijala, a i cijela hrvatska javnost je mogla sve vidjeti", rekla je tada Vučković.

Na pitanje o kojim je točno povredama riječ, Vučković je kazala kako je svaki član stranke dužan voditi računa o ugledu stranke i poštivati stranačke obveze.

Prema njenoj posljednjoj imovinskoj kartici neto plaća joj je dosad bila nešto veća od 17 tisuća kuna, dok u rubrici „ostali prihod“ stoji neto iznos od 1980 kuna jednokratno od „samostalne djelatnosti“.
Nova ministrica štedi u stambenoj štedionici za što godišnje ostvaruje poticaje od 980 kuna. Suprug, zaposlen u Croatiabusu, godišnje neto zarađuje 108 tisuća kuna.

Stan, voćnjak i stari auto

Korisnica je tri kredita. Prvi je u eurima težak 57 tisuća eura od 2016. godine, za kojeg mjesečno izdvaja 406 eura. Drugi iznosi 225 tisuća kuna, za kojeg mjesečno izdvaja 2585 kuna te treći od 60 tisuća kuna, za kojeg mjesečno izdvaja 980 tisuća kuna.

Ministrica Vučković posjeduje stan u Pločama od 69 četvornih metara kupljen na kredit, čiju je vrijednost procijenila na 600 tisuća kuna te je suvlasnica voćnjaka u Opuzenu procijenjen na 15 tisuća kuna kojeg je naslijedila.

U vlasništvu ima i Renault Clio iz 2002. godine vrijedan 15 tisuća kuna.

Vučković je ulagala i u dionice, pa tako posjeduje 69 dionica HT-a, njen suprug ima 24 dionice Luke Ploče (kupljene kreditom), a ona jednu, kao i jednu dionicu Atlantske plovidbe. Nova ministrica ima i ušteđevinu – svega 4000 kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju