Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suradnjom djelatnika Policije, veterinarske službe i inspekcije zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode zapljenjeno je 20 uginulih i 228 živih jedinki kopnenih kornjača čančara.


Suradnjom djelatnika Policijske postaje Vukovar, veterinarske službe i inspekcije zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode, u nedjelju 1. lipnja, od hrvatskog državljanina oduzeto je 20 uginulih i 228 živih jedinki kopnenih kornjača čančara (Testudo hermani), a vrijednost zaplijenjenih primjeraka iznosi 992.000 kuna, izvjestilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Kuna zlatica terorizira Splićane po plažama od Zente do Žnjana

Vezani članci Berlin prosvjeduje zbog smrti Georgea Floyda - 1 Ispovijest tetke ubijenog Georgea Floyda: "Psi imaju bolji tretman nego što ga je imao on. To ne možete izbrisati iz sjećanja" Policija dovodi osumnjičenog za ubojstvo u kuću u Gaćeleze Više ozljeda po glavi i tijelu: Policija objavila detalje ubojstva u Gaćelezima

Zapljenjene kornjače čančare, koje su strogo zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj sukladno Zakonu o zaštiti prirode, veterinarska će služba privremeno zadržati u karanteni, a uginule jedinke neškodljivo zbrinuti sukladno veterinarskim propisima.

U dogovoru sa nadležnim državnim odvjetništvom, protiv počinitelja će biti podignuta kaznena prijava.

Pag: Stranci ubijaju zaštićene kornjače

Inspekcija zaštite prirode u 2013. godini zaplijenila je 514 primjeraka zaštićenih životinjskih vrsta te 16 predmeta izrađenih od derivata zaštićenih vrsta. Najveći broj zapljena odnosio se na žive primjerke strogo zaštićenih vrsta zavičajnih vrsta ptica iz porodice zeba te na kornjače čančare, stoji u priopćenju Ministarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook