Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni uzgoj

Policija zaplijenila strogo zaštićene vrste kornjača u vrijednosti od 992.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suradnjom djelatnika Policije, veterinarske službe i inspekcije zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode zapljenjeno je 20 uginulih i 228 živih jedinki kopnenih kornjača čančara.

Suradnjom djelatnika Policijske postaje Vukovar, veterinarske službe i inspekcije zaštite prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode, u nedjelju 1. lipnja, od hrvatskog državljanina oduzeto je 20 uginulih i 228 živih jedinki kopnenih kornjača čančara (Testudo hermani), a vrijednost zaplijenjenih primjeraka iznosi 992.000 kuna, izvjestilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Kuna zlatica terorizira Splićane po plažama od Zente do Žnjana

Zapljenjene kornjače čančare, koje su strogo zaštićena vrsta u Republici Hrvatskoj sukladno Zakonu o zaštiti prirode, veterinarska će služba privremeno zadržati u karanteni, a uginule jedinke neškodljivo zbrinuti sukladno veterinarskim propisima.

U dogovoru sa nadležnim državnim odvjetništvom, protiv počinitelja će biti podignuta kaznena prijava.

Pag: Stranci ubijaju zaštićene kornjače

Inspekcija zaštite prirode u 2013. godini zaplijenila je 514 primjeraka zaštićenih životinjskih vrsta te 16 predmeta izrađenih od derivata zaštićenih vrsta. Najveći broj zapljena odnosio se na žive primjerke strogo zaštićenih vrsta zavičajnih vrsta ptica iz porodice zeba te na kornjače čančare, stoji u priopćenju Ministarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene