Ministar Tomislav Ćorić ponovno je objašnjavao zašto je otkrio što je novinar N1 televizije Hrvoje Krešić pisao u privatnoj novinarskoj grupi. Rekao je da mu je žao i da se nada da se neće ponoviti. Poručio je da to nije razlog za ostavku.


''Moj odgovor bio je odgovor na lažnu tezu novinara da sam doveo u pitanje nacionalne interese kroz Memorandum Janafa i MOL-a'', pravdao se ministar Tomislav Ćorić.

Vezani članci Damir Vanđelić Damir Vanđelić o imenovanju novih članova NO-a Ine: "Danas MOL ima sve razloge da slavi" Andrej Plenković, Davor Filipović, Damir Vanđelić Osveta i nagrada? Vlada smijenila Vanđelića i postavila Davora Filipovića u Nadzorni odbor Ine

Naglasio je da uvažava Hrvoja Krešića kao novinara, ali da ne može dopustiti da netko njegov profesionalni integritet dovodi u pitanje. ''Moja reakcija na niz pitanja i prekidanja bila je pretjerana. Već jučer sam se ispričao medijskoj javnosti na ideji da se novinari prate ili prisluškuju. Prvi ću ustati protiv takve prakse ako se ikad dogodi'', rekao je Ćorić.

Ministar je dodao da je Krešić ušao s krivom tezom i spominjao krive osobe te implicirao da je ministar osobu koja je potpisala Memorandum nagradio mjestom u upravi INA-e.

''Nažalost, moja reakcija bila je reakcija čovjeka, a ne ministra'', naglasio je. Nije želio odgovoriti na pitanje tko mu je rekao što Krešić piše u zatvorenoj novinarskoj grupi. ''Vi često koristite formulaciju visoki izvor. Ja sam dobio informaciju od visokog novinarskog izvora'', rekao je Ćorić na N1. Ponovio je da je bio indiskretan što je to otkrio i istaknuo da si neće dopustiti da se to ponovi. ''Bio sam onemogućen odgovarati. Memorandumu je cilj optimizirati rad INA-e i Janafa i donijeti profit, što se i događa'', naglašava Ćorić. ''Žao mi je što sam potpao pod pritisak. Krešić mi je postavio 14 pitanja i nije mi dopuštao da odgovorim'', požalio se.

Izbjegao je odgovor na pitanje zašto je spominjao člana uprave koji se zove kao novinar i što je mislio kad je rekao da je novinar Krešić povezan s naftnim biznisom. ''Dopustio sam si da u pripetavanju budem sarkastičan'', ocijenio je.

U izjavi za novinare kasnije je ponovio da mu je nedopustivo da se novinari prate, kao i da se to nikad neće dogoditi u Hrvatskoj. Osvrnuo se na traženje ostavke. ''Mislim da će se oni koji su gledali izjavu jasno odrediti, to je bila moja neposrednija komunikacija. Bio sam prekidan. To nije nešto što zahtijeva ostavku'', zaključio je ministar Ćorić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju