Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvoz u mađarsku

Oglasili se iz Janafa i objavili Memorandum koji su potpisali s INA-om

Zgrada Ine
Zgrada Ine Foto: DNEVNIK.hr
U priopćenju Uprave Janafa ističu da su društvo posljednjih godina bilježi rast i postiže rekordne rezultate te da nisu donijeli ni jednu odluku koja bi na bilo koji način ugrozila poslovanje društva i narušila dobro poslovanje Janafa.

Nakon što je ministar Tomislav Ćorić u utorak odgovarao na pitanja novinara o pisanju Nacionala, koji tvrdi kako je Memorandumom između Ine i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku oglasili su se i iz Janafa.

Pročitajte i ovo Tomislav Čorić Ovo može biti jako opasno Plenković opet komentirao Ćorićevu izjavu: "To je lažna hajka, nitko iz vlasti ne gleda tko što piše na mobitel"

Pročitajte i ovo Novaković i Plenković (Foto. Pixell) VLADISLAV VESELICA Povjerenstvo otvorilo predmet o Plenkoviću zbog prijatelja koji je predložen u Upravu Janafa

"Uprava JANAF-a d.d. planira i poduzima poslovne aktivnosti koje za rezultat imaju podizanjem prihoda i dobiti Društva te smanjivanje i kontroliranje rashoda. Stoga Društvo posljednjih godina bilježi konstantni rast i postiže rekordne poslovne rezultate te je jedno od najboljih i najstabilnijih hrvatskih gospodarskih subjekata. Isto tako, Uprava u svome radu nije donijela niti jednu odluka koja bi na bilo koji način ugrozila poslovanje Društva te samim time narušila dobro poslovanje JANAF-a.

Diverzificirajući posljednjih godina svoje poslovanje razvojem djelatnosti skladištenja nafte i naftnih derivata privučeni su novi poslovni partneri te se JANAF pozicionirao kao nezaobilazni faktor u naftnom biznisu u ovom dijelu Europe. Usporedno s povećanjem prihoda od skladištenja, došlo je i do povećanja prihoda i od transporta nafte za postojeće i nove korisnike.

Isto tako, pokrenuti su i veliki investicijski ciklusi koji povećavaju sigurnosti opskrbe naftom i naftnim derivatima, prihod i dobit za JANAF i sve tvrtke, koje su poslovno vezane uz izgradnju projekata, izvoz usluga transporta i skladištenja, proračunske prihode lokalnim zajednicama i državi te direktno i indirektno utječu na povećanje zaposlenosti.

Stoga ove činjenice idu u prilog tome kako Uprava JANAF-a donosi poslovne odluke koje imaju za cilj pridonositi rastu i razvoju Društva i hrvatskog gospodarstva te stabilnosti opskrbe nafte i naftnih derivata članica Europske unije, kao i zemalja u okruženju", ističe Uprava JANAF-a d.d. koja je objavila i Memorandum.

 

 

Ministar Ćorić ranije danas opravdavao je izvoz nafte ekonomskim interesima te rekao kako Hrvatska ovime nije došla u podređen položaj. Kazao je i da će on preuzeti svu odgovornost za Memorandum te da premijer Plenković nije morao znati za detalje Memoranduma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene