Zgrada INA-e
Zgrada INA-e Foto: DNEVNIK.hr

U priopćenju Uprave Janafa ističu da su društvo posljednjih godina bilježi rast i postiže rekordne rezultate te da nisu donijeli ni jednu odluku koja bi na bilo koji način ugrozila poslovanje društva i narušila dobro poslovanje Janafa.


Nakon što je ministar Tomislav Ćorić u utorak odgovarao na pitanja novinara o pisanju Nacionala, koji tvrdi kako je Memorandumom između Ine i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku oglasili su se i iz Janafa.

Andrej Plenković Plenković opet komentirao Ćorićevu izjavu: "To je lažna hajka, nitko iz vlasti ne gleda tko što piše na mobitel"

Novaković i Plenković (Foto. Pixell) Povjerenstvo otvorilo predmet o Plenkoviću zbog prijatelja koji je predložen u Upravu Janafa

"Uprava JANAF-a d.d. planira i poduzima poslovne aktivnosti koje za rezultat imaju podizanjem prihoda i dobiti Društva te smanjivanje i kontroliranje rashoda. Stoga Društvo posljednjih godina bilježi konstantni rast i postiže rekordne poslovne rezultate te je jedno od najboljih i najstabilnijih hrvatskih gospodarskih subjekata. Isto tako, Uprava u svome radu nije donijela niti jednu odluka koja bi na bilo koji način ugrozila poslovanje Društva te samim time narušila dobro poslovanje JANAF-a.

Diverzificirajući posljednjih godina svoje poslovanje razvojem djelatnosti skladištenja nafte i naftnih derivata privučeni su novi poslovni partneri te se JANAF pozicionirao kao nezaobilazni faktor u naftnom biznisu u ovom dijelu Europe. Usporedno s povećanjem prihoda od skladištenja, došlo je i do povećanja prihoda i od transporta nafte za postojeće i nove korisnike.

Isto tako, pokrenuti su i veliki investicijski ciklusi koji povećavaju sigurnosti opskrbe naftom i naftnim derivatima, prihod i dobit za JANAF i sve tvrtke, koje su poslovno vezane uz izgradnju projekata, izvoz usluga transporta i skladištenja, proračunske prihode lokalnim zajednicama i državi te direktno i indirektno utječu na povećanje zaposlenosti.

Stoga ove činjenice idu u prilog tome kako Uprava JANAF-a donosi poslovne odluke koje imaju za cilj pridonositi rastu i razvoju Društva i hrvatskog gospodarstva te stabilnosti opskrbe nafte i naftnih derivata članica Europske unije, kao i zemalja u okruženju", ističe Uprava JANAF-a d.d. koja je objavila i Memorandum.

 

 

Ministar Ćorić ranije danas opravdavao je izvoz nafte ekonomskim interesima te rekao kako Hrvatska ovime nije došla u podređen položaj. Kazao je i da će on preuzeti svu odgovornost za Memorandum te da premijer Plenković nije morao znati za detalje Memoranduma.