Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić prozvao je novinara N1 Hrvoja Krešića za pisanje u zatvorenim novinarskim grupama. Premijer Plenković otklonio je mogućnost da se prati novinarska komunikacija.

Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Andrej Plenković - 3 +3 Tomislav Čorić

Ministar Ćorić rekao je u izjavi za medije kako se novinar N1 Hrvoje Krešić "rubno bavi naftnim biznisom" te kazao kako zna da se on u privatnoj komunikaciji s novinarima protivio imenovanju jednog člana uprave Ine.

Vezani članci Davor Božinović Božinović o dramatičnom porastu brojki u Dalmaciji: ''Ne bih isključio da se radi o omikronu.'' Najavio kontrole u novogodišnjoj noći Tomislav Ćorić - 3 Prije pet godina je Plenković najavio da će "INA biti vraćena u hrvatske ruke". Ćorić otkrio: "O svemu idući tjedan"

"U jednoj novinarskoj grupi u kojoj komunicirate jasno ste izrazili svoje nezadovoljstvo... Pogledajte svoje poruke u grupama, što pišete...", rekao je Ćorić.

Izjavom je ministar Ćorić otkrio kako je upoznat sa sadržajem onoga što novinari pišu u privatnoj grupi. Nije rekao kako je došao do tog saznanja, no iz Banskih dvora poručeno je kako je Ćorić tu informaciju dobio iz novinarskih krugova. 

Premijer Plenković otklonio je mogućnost da se novinare prisluškuje. 

"Nikakve primisli o tome nisu moguće. Nikakav uvid u novinarsku korespondenciju nitko u Vladi ne može imati i nema. Nikakvog slušanja nije bilo, da odmah to sasiječemo u korijenu. Odmah! Siguran sam da to nije istina" izjavio je Plenković.

"Ćorić je prepričao što je netko njemu kazao"

Premijer Andrej Plenković još se jednom danas osvrnuo na izjave ministra Ćorića i optužbe da Vlada prisluškuje novinare. Premijer tvrdi da nije znao za to, ali da je to "lažna hajka", s obzirom na to što je ministar rekao.

"Vlada nema uvida u novinarske korespodencije. Ćorić je prepričao što je netko njemu kazao", rekao je Plenković tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji te istaknuo kako želi otkloniti svaku sumnju da bilo tko iz vlasti gleda tko što piše na mobitel.

Ministar Ćorić u utorak je odgovarao na pitanja novinara o pisanju Nacionala, koji tvrdi kako je Memorandumom između Ine i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska umjesto u Rijeku na preradu u Mađarsku.

Ministar Ćorić opravdavao je izvoz nafte ekonomskim interesima te rekao kako Hrvatska ovime nije došla u podređen položaj. Kazao je i da će on preuzeti svu odgovornost za Memorandum te da premijer Plenković nije morao znati za detalje Memoranduma. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju