Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A kampanja nije ni počela

Bizarnosti uoči izbora - od tipfelera na plakatima do uriniranja na ulici: ''To je bio performans. Gdje će žena? Ona nema zidić''

Aktualno Galerija Pogreška na plakatu Domovinskog pokreta u Istri Pogreška na plakatu Domovinskog pokreta u Istri Foto: DNEVNIK.hr Vesna Škare Ožbolt Vesna Škare Ožbolt Foto: DNEVNIK.hr Siniša Vuco Siniša Vuco Foto: DNEVNIK.hr Miroslav Škoro Miroslav Škoro Foto: DNEVNIK.hr +0 Vesna Škare Ožbolt, Siniša Vuco i Miroslav Škoro Galerija 1/5 >>
Iako se tek zagrijavaju - kandidati nižu gaf za gafom. Nepismeni plakati, previše provokativni plakati, pjesme sa simpatizerima nacista pa hakirani programi i uriniranje na ulici.

Nakon svega što je opjevao, Miroslav Škoro je, u promotivne svrhe, odlučio opjevati i Zagreb. Pjesmu naziva Grad za sve nas, što je ujedno i njegov slogan, snimio je s mladim zagrebačkim reperom. Kad su ga novinari pitali zna li kakve vrijednosti zastupa i kakvu tetovažu nosi taj reper, Škoro je rekao da nije ''nikome vadio krv ni pregledavao životopis''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ništa bez cjepiva Susjedi objavili pravila za popuštanje mjera: Cijepljeni se vraćaju normalnom životu, pogledajte što će im sve biti dopušteno

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽE HITAN SASTANAK Hrvatska liječnička komora: ''Nerealno je očekivati da će se bez učinkovite nacionalne informatičke platforme uspjeti obavijestiti više od milijun građana te ih i procijepiti''

Na kraju dana netko iz stranke je ipak nešto pregledao - spot i pjesma su uklonjeni. Voditelj multimedije u Domovinskom pokretu razriješen je dužnosti.

''Ispričavam se i ovom prilikom i zadržat ću svoje stavove koje sam imao i do sada, osuda svakih totalitarnih režima, osuda svake diskriminacije, osuda apsolutno svih stavova koji bi išli protiv bilo kakve grupacije'', komentirao je Škoro.

I tek što se riješila ova situacija, u Istri su se pojavili dvojezični plakati – na talijanskom i hrvatskom jeziku. Riječ srce pogrešno je napisana. U stranci kažu - greška u tiskanju, ide novi. Problem s plakatom imao je i HDZ, ali i Stipe Petrina koji se svojima obratio baš vladajućoj stranci. Nije dugo trebalo da ih netko potrga.

''Nije prvi put, ponavlja se scenarij sa svih lokalnih izbora, mladež HDZ-a čupa plakate jer očigledno istina boli. Ima jako jako puno pozitivnih komentara na ove plakate tipa konačno da netko progovori pravim rječnikom i pravu istinu o stanju u županiji a i ostatku Hrvatske'', rekao je Stipe Perina, kandidat za načelnika Primoštena.

Pitanje je i tko plaća kampanju Vesne Škare Ožbolt. Protukandidati bili su vrlo ustrajni u tom pitanju posljednjih nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Nije ukidanje nego odgoda Željka Karin: ''Nadam da će se od sljedećeg tjedna krizme i pričesti odgađati''

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a MOGUĆI I PENALI Plenković odrješito o platformi: "Ako je mogu popraviti neka je poprave, ako ne, neka naruče drugu. Berošu sam dao vrlo precizne upute"

''Ja sam žena u politici od '90-e, sve sam vidjela nekoliko puta i ne pada mi na pamet na bilo kakve udarce odgovarati istom mjerom, ali ćemo sve te udarce početi ismijavati'', objasnila je Vesna Škare Ožbolt, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba pa je objavila video na svome Facebook profilu gdje govori o tome tko financira njenu kampanju te otvara svoj prazni sef. Njezin najveći gaf ipak je bio program koji se u slovo poklopio s programom MOST-a. Za sve je okrivila hakere.

Pjesma je bila problem i u Splitu. Ivica Puljak na jednoj svadbi pjevao je ustaške pjesme pa je rekao da će se ''suzdržati i alkohola i pjesama''. No, pjesme se ne suzdržava Siniša Vuco, ali ni uriniranja na javnim mjestima. Danas kaže, bio je to performans.

''Gdje će žena? Žena nema grm. Ona nema zidić. Gdje će žena poslije dućana izvršiti svoju osnovnu ljudsku potrebu? Grad Split je nekada imao osam javnih toaleta, sada grad Split ima tri koji se naplaćuju i rade do devet sati navečer'', istaknuo je Siniša Vuco, kandidat za gradonačelnika Splita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMAO I 1,65 PROMILA U KRVI Pa gdje je gledao? Pokušao se uključiti u promet pa pregazio mladića koji je ležao na kolniku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pješaci čudom preživjeli Audijem jurio Dubravom i završio na krovu, pokupio više automobila uz cestu. Vozač izašao iz prevrnutog auta

Izlazi li iz okvira urbanog, šef HSS-a Krešo Beljak ne odgovara, a sve ovo prate građani koji komentiraju: ''što bude da bude, nikakve koristi ni od koga'', ''oni samo obećavaju, obećavaju, to je uvijek pred izbore'', ''kandidati samo traže mane u drugim kandidatima, takva kampanja mi se ne sviđa''. A službena kampanja počinje tek za pet dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene