Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko snosi odgovornost

Škoro povukao spot s reperom koji veliča nacizam, a pao i jedan otkaz u izbornom timu: "Nisam bio upoznat s time..."

Miroslav Škoro surađivao je s reperom Zizijem, poznatom po simpatiziranju nacizma. Danas kaže kako nije bio upoznat s time.

Šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prije tri dana premijerno je predstavio spot za predizbornu pjesmu "Grad za sve nas", u sklopu svoje kampanje za gradonačelnika Zagreba. Škoro je na toj pjesmi surađivao sa zagrebačkim reperom Zizijem, simpatizerom nacističkog i ustaškog režima. 

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro Žestoko sučeljavanje Zaiskrilo između Tomaševića i Škore: ''Vratite stan!''; ''S tom plaćom niste mogli roniti na Tenerifeu'' Sučeljavanje Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore burna debata nove tv Žestoko sučeljavanje Tomaševića i Škore: Pale teške optužbe i prozivanja, ali veće su iznenađenje teme oko kojih su se složili

Osim toga, Zizijeva retorika baš i nije u skladu s vrijednostima koje Škoro u svojoj kampanji zagovara. Naime, vidljivo je iz reperova spota "After na krovu" da na prsima ima nacističku tetovažu, dok su njegovi tekstovi sve samo ne u skladu s demokršćanskim vrijednostima. 

Naime, u pjesmi "After na krovu" Zizi repa: "Svi znaju ko plodi mame na Remizi; Serem se na drotove, to normalna je stvar, pucam po njima kao Pablo Escobar."

Škoro danas kaže kako nije znao što Zizi zastupa. "Nisam bio upoznat s time", kazao je Škoro te najavio i da će povući spot. 

Spot je povučen iza 14 sati, nedugo nakon što su šefa Domovinskog pokreta novinari ispitivali o njemu. 

Video repera Zizija možete pogledati OVDJE.

Ovako je Škoro prije tri dana na Facebooku predstavio spot:

"Drage prijateljice i prijatelji, večeras za vas ekskluzivna premijera spota pjesme Grad za sve nas! Uz pomoć dragog Zizija pretočio sam u pjesmu sve ono što osjećam prema Zagrebu, u kojem sam stvorio dom, obitelj i koji jako volim… #GRADZASVENAS 💙 #ZAGREB", napisao je Miroslav Škoro na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Oglasio se na Facebooku

Nakon što je povukao sport pjesme, Škoro se oglasio objavom na Facebooku te otkrio da je i Domovinski pokret razriješio s dužnosti i voditelja multimedije jer žele pokazati da svatko snosi odgovornost.

''U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam pratio njegov raniji rad, niti sam razmišljao na način da bi u njegovom stvaralaštvu bilo nečega spornog. Sreli smo se sasvim slučajno i napravili smo zajednički odličnu pjesmu o Zagrebu koristeći dva glazbena žanra. Sama činjenica da se radi o mladom i talentiranom glazbeniku, ujedno i sinu hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata, za mene je bila dovoljna da mu pružim ruku suradnje. Također su mi rekli da je aktivan u humanitarnim akcijama u pomoći bolesnima, a bio je i na Banovini gdje je pomagao potrebitima nakon potresa.

Domovinski pokret je razriješio dužnosti voditelja multimedije jer i na taj način želimo pokazati da će svatko, sukladno ovlastima snositi odgovornost na svim razinama.''

 

U svemu što u životu radim krećem s premisom dobra. Tako sam i krenuo u suradnju s mladim reperom Zvonimirom. Nisam...

Objavljuje Miroslav ŠkoroPonedjeljak, 26. travnja 2021.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene