Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Replika

FOTO Izloženo rekonstruirano Van Gogovo odsječeno uho

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napravio je repliku uha slavnog nizozemskog slikara Vincenta van Gogha, koji se čuva u biološkom konzervansu.

U muzeju u Karlsruheu u Njemačkoj izloženo je uho Vincenta van Gogha. Uz pomoć nekoliko njegovih živih rođaka, novih tehnologija i 3D printera, napravljena je replika čuvenog uha slikara koji se čuva u biološkom konzervansu, piše LA Times.

Pročitajte i ovo Problem turizma - 4 Sumnjiva gradnja Ministar Butković komentirao priču Dnevnika Nove TV: "Nitko ne može graditi bez dozvole" Slika nije dostupna Nesretni slikar NAKON 128 GODINA Napokon pravi dokaz zašto si je Van Gogh odrezao uho?

Više od sto godina nakon što je ekscentrični slikar sebi odsjekao uho, ono je ponovo napravljeno i izloženo javnosti. 'Koristim znanost kao četkicu, kao što je Vincent koristio boju', rekao je Diemut Strebe, čovjek koji stoji iza ovog projekta.

Nizozemski slikar Vincent van Gogh, najpoznatiji je po slikama mrtve prirode, naročito živopisnih suncokreta u vazi, ali i autoportretima. Svoje je uho odrezao 80-ih godina 19. stoljeća. Vodio je buran život i ubio se u 37. godini života.

FOTO Ovo su umjetnine koje su prodane za MILIJUNE dolara!

Znanstvenici još rade na tome da pronađu žive ženske rođake velikog umjetnika, kako bi mogli uključiti mitohondrijalnu DNK buduće instalacije.

Izložba na kojoj će posjetioci moći 'govoriti u uho Vincenta van Gogha”, bit će otvorena do 6. srpnja. Strebe ga sljedeće godine planira izložiti i u New Yorku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene