Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZARADIO I ODLIKOVANJE

VIDEO Stasom malen, velikoga srca, ogromnih zasluga u borbi: Upoznajte Patrona, simbol otpora prema Putinu

Aktualno Galerija Patron Patron Foto: Sergei SUPINSKY / AFP Patron Patron Foto: Guliver Patron Patron Foto: Screenshot +0 Patron Galerija 1/4 >>
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski odlikovao je ukrajinskog psa tragača za minama Patrona i njegova vlasnika uručivši im medalju kao priznanje za predanu službu iskazanu od početka ruske invazije.

Patron je Jack Russell terijer zaslužan za otkrivanje više od 200 eksplozivnih naprava i sprečavanje njihova aktiviranja od početka rata 24. veljače.

Vrlo brzo Patron je postao pseći simbol ukrajinskog domoljublja.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dodijelio je odličja na konferenciji za medije održanoj u Kijevu zajedno s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom koji je u nedjelju nenajavljeno posjetio Ukrajinu.

Patron je za vrijeme svečanosti ponosno lajao i mahao repom, izazvavši simpatije i smijeh okupljenih.

Pročitajte i ovo Čelnici G7 na konferenciji SUDJELUJE I ZELENSKI Čelnici najmoćnijih zemalja svijeta raspravljat će o ratu u Ukrajini, Biden bi mogao zadati još jedan udarac Rusiji
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE OKLIJEVA Njemački kancelar otkrio pod kojim uvjetom bi se mogle ukinuti sankcije Rusiji: "Putin se jako precijenio"

"Danas želim nagraditi one ukrajinske heroje koji već čiste našu zemlju od mina. I zajedno s tim našim junacima i ovoga divnog malog vojnika, Patrona, koji ne pomaže samo u neutraliziranju eksplozivnih naprava, nego i poučava našu djecu sigurnosnim pravilima u dijelovima zemlje u kojima postoji opasnost od mina", rekao je Zelenski nakon ceremonije.

Nagrada je pripala i vlasniku Patrona, bojniku u Službi civilne zaštite, Mihailu Iljevu.

Više o tijeku rata u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene