Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dirljiva snimka

VIDEO "Gledao me kad je mina eksplodirala": Iako bez nogu, mlada medicinska sestra otplesala je s mladoženjom prvi ples

Svadbeni ples
Svadbeni ples Foto: Screenshot/Twitter
Medicinska sestra koja je izgubila obje noge zbog ruske mine pleše sa svojim novim mužem u bolnici u Lavovu nakon što se vjenčala. Društvenim mrežama širi se snimka svadbenog plesa Oksane Balandine i Viktora Vasiliva.

23-godišnja Oksana šetala je s partnerom Viktorom u Lisičansku krajem ožujka. Stala je na nagaznu minu i ostala bez obje noge i četiri prsta na lijevoj ruci.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

Nakon četiri operacije, vjenčala se za Viktora u Lavovu. Na društvenim mrežama pojavila se dirljiva snimka njihova svadbenog plesa.

Snimku je podijelio i parlament Ukrajine

Ukrajinski parlament podijelio je ovu vijest putem svog službenog Twitter računa. U tvitu je vjenčanje Oksane i Viktora opisano kao kulminacija "vrlo posebne ljubavne priče".

Poželjeli su im "sreću i puno zajedničkih godina".

Govorila mu je što treba napraviti

Kobnog 27. ožujka par se vraćao kući uobičajenom stazom. Oksana je nagazila na minu i samo djelić sekunde kasnije odjeknula je snažna eksplozija.

"Uspjela sam mu samo viknuti: 'Dragi, vidi!'", prisjetila se Oksana.

"Pogledao me kada je mina eksplodirala. Pala sam licem na tlo. U glavi mi se je bila velika buka", kazala je.

"Onda sam se okrenula i počela trgati odjeću na sebi. Mislila sam da ću lakše disati jer nije bilo dovoljno zraka", dodala je.

Viktor je hodao iza nje i ostao je neozlijeđen. Navodi kako je bio očajan kada je vidio da se njegova partnerica ne miče po zemlji.

"Da nije bilo Oksane, ne znam što bi bilo. Ona je tako jaka. Nije se onesvijestila. Oksana je bila ta koja je govorila sve što trebam napraviti", rekao je.

Evakuirana na zapad

Mlada medicinska sestra preživjela je i nakon četiri operacije u kojoj su joj ozljede sanirane, evakuirana je na zapad prema Dnjepru. Nakon toga je vlakom stigla u Lavov gdje ju očekuje ugradnja protetike.

Oksana i Viktor, par s dvoje djece, odlučili su se vjenčati u Lavovu. Snimku njihova plesa snimila je jedna od medicinskih sestara. Na snimci Viktor drži Oksanu u zagrljaju i pleše s njom po bolničkoj sobi uz pljesak promatrača.

Liječnici i volonteri pripremili svadbu

"Život se ne smije odgađati za kasnije - odlučili su Oksana i Victor. U šest zajedničkih godina nikada nisu našli vremena za brak", poručili su iz liječničke udruge u Lavovu.

Kupili su mladencima vjenčano prstenje u Lavovu, našli Oksani bijelu haljinu i uživali u svadbenoj torti koju su ispekli volonteri u bolnici.

Njihovo vjenčanje održalo se na odjelu Kirurškog centra uoči Oksaninih priprema za postavljanje protetskih udova i ponovnog učenja hodanja.

Oksana se sprema sa suprugom otputovati u Njemačku na daljnje liječenje.

Za medije je rekla da nije htjela živjeti

Sky News piše da je Oksana rekla kako je na mračnom mjestu i da ponekad "nije htjela živjeti".

"Nisam htjela živjeti takvim životom, imam dvoje djece. Nisam htjela da me vide ovakvu. Nisam htjela nikome biti na teret u svojoj obitelji", rekla je.

"Zahvaljujući podršci, prihvatila sam to. Moram nastaviti živjeti. Nije kraj života. Ako me je Bog ostavio na životu, to je moja sudbina", dodala je Oksana.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene