Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

SUDJELUJE I ZELENSKI

Čelnici najmoćnijih zemalja svijeta raspravljat će o ratu u Ukrajini, Biden bi mogao zadati još jedan udarac Rusiji

Čelnici G7 na konferenciji
Čelnici G7 na konferenciji Foto: Afp
Čelnici skupine G7 u nedjelju bi trebali održati video konferenciju na kojoj će dominirati zabrinutost zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Trebao bi sudjelovati i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski koji će obavijestiti čelnike Britanije, Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana i SAD-a o stanju u njegovoj zemlji.

Prema nekim izvješćima američki predsjednik Joe Biden mogao bi pokrenuti pitanje dodatnih sankcija protiv Rusije. Još se ne zna u koje će se vrijeme videokonferencija održati.

Nedjeljni sastanak održava se na dan kada se tradicionalno u Europi obilježava završetak Drugog svjetskog rata i oslobođenje Europe od nacističkih snaga. Rusija kraj toga rata obilježava u ponedjeljak.

Rusija je izvršila invaziju na Ukrajinu 24. veljače pod izgovorom navodnog zlostavljanja etničkih Rusa na ukrajinskom tlu i obećavajući da će "denacificirati" susjednu zemlju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Neizvjesnost rata Nekada je pisao govore Putinu, a sad analizira njegove poteze: "Nešto će se sigurno dogoditi na Dan pobjede"

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov Besramno Lavrov šokirao izjavom o Zelenskom: "Vjerujem da je i Adolf Hitler imao židovske krvi"

Snažan ukrajinski otpor potisnuo je ruske snage natrag na istok, ali Rusija nije pokazala znakove odustajanja od rata za koji je, mjesecima prije napada, tvrdila da neće započeti.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene