Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"tinder swindleri"

Uhićeni internetski ljubavnici: Angažirali zgodnog glumca za videopozive s usamljenim ženama, zavodili ih i uzimali im novac

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Razbijena je skupina lažnih ljubavnika na Mallorci. Zavodili su i varali žene putem interneta i lažnim obećanima ih nagovarali da im uplaćuju novac. Među žrtvama ima i Hrvatica.

Španjolska policija na Mallorci je razotkrila i uhitila skupinu "ljubavnih" prevaranata koji su diljem Europe putem interneta nalazili i varali ženske osobe i krali im novac uz lažna obećanja.

Uhićeno je 16 osoba, od kojih 15 samo na tom mediteranskom otoku, priopćila je policija. Među uhićenima je i osumnjičeni vođa skupine, 27-godišnjak iz Nigerije. Identificirano je najmanje 20 žrtava, a većina su neudane žene.

Među žrtvama, kako javlja policija, ima i Hrvatica, a lažni ljubavnici varali su i žene iz Njemačke, Italije, Španjolske, Finske, Luksemburga, Poljske, Litve, Rumunjske i Slovačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna seks-skandal u splitu Gradski vijećnik namještao dogradonačelniku seks s maloljetnicom, Puljak ih obojicu brani: "Žrtve su odvratne prevare, sutra sve prijavljuju policiji"

Pročitajte i ovo Ilustracija NEZABILJEŽEN POTEZ Fizijatru ukinuta presuda zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnica, Viši sud je sada naložio - rekonstrukciju događaja!

Varalice su putem interneta tražili ženske osobe i uz lažno predstavljanje oštetili ih za više od milijun eura.

Prema objavljenim detaljima, postupali su na sličan način kao i izraelski prevarant Simon Leviev, čija je priča ispričana u dokumentarcu "The Tinder Swindler". Virtualne veze sa ženama uspostavljale su se na platformama za upoznavanje uz pomoć lažnih profila. Zatim bi strpljivo zadobili povjerenje žrtve pa u nekom trenutku zatražili prijenos novca pod izgovorom da je riječ o hitnim slučajevima. Prevarene žene novac bi im uplaćivale na račune u inozemstvu, uključujući Indoneziju i Maleziju, a također su im kupovale i bitcoin.

Istraga, nazvana "Operation Marine", započela je slučajem u Alicanteu u istočnoj Španjolskoj. Prema navodima policije, prevaranti su se poslužili zgodnim glumcem koji je sa svojom žrtvom redovito komunicirao putem videopoziva. Predstavljao se kao američki vojnik te bi uskoro počeo tražiti financijsku pomoć za avionske karte, za plaćanje poreza ili za zaštitu, što bi žene i učinile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skliska cesta Iz prevrnutog kamiona poispadali lubrikanti i seksualna pomagala: Snimka se širi društvenim mrežama

Pročitajte i ovo Ilustracija objavile i cjenik Brazilke u apartmanima u Šibeniku nudile seksualne usluge, vlasnik prepoznao gošću

Osim vođe skupine, uhićene su i druge osobe u dobi od 19 do 31 godine porijeklom iz Španjolske, Rumunjske, Meksika i s Kube te drugih zemalja Latinske Amerike. Tereti ih se za prijevaru, krivotvorenje i sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, navodi se u izvještaju španjolske policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene