Luka Baričić
Luka Baričić Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Nakon što se kroz suze ispričao svom kolegi Bojanu Ivoševiću i najavio da se povlači iz politike, Luka Baričić se oglasio i na Facebooku. Odlučan je u tome da se u potpunosti objasne sve informacije oko seks skandala te je objavio i slike djevojaka s kojima je mislio da se dopisuje.


"Budući da je sadržaj moje intime mogla vidjeti cijela Hrvatska, da bi informacije bile cjelovite smatram da radi točnog informiranja javnosti trebam objaviti fotografije osoba s kojima sam smatrao da komuniciram", napisao je Luka Baričić na svom Facebooku.

"Na prvoj slici je 'Aleksandra', a na drugoj 'Milica' za koju je naknadno rečeno da ima nešto manje od 18 godina".

Luka Baričić Djevoke s kojima se Luka Baričić dopisivao (Foto: Facebook/Luka Baričić)  

Baričić je u objavi priložio i cijelu napisanu izjavu koju je ranije sam pročitao pred novinarima.

"Na aplikaciji za upoznavanje javila mi se djevojka koja se predstavila kao Aleksandra iz Beograda te smo se vrlo brzo zbližili i oboje zaključili kako između nas postoji bliskost i uzajamni osjećaji seksualne napetosti. Tu napetost izražavali smo tako što smo si slali poruke eksplicitnog sadržaja, koje ste mogli pročitati u medijima.

Željko Kerum ''To što rade Puljkovi ljudi nije za presicu, nego za hapšenje'': Kerum objasnio zašto je nemoguće da su njegovi osmislili navlakušu

Puljak i Ivošević Gradski vijećnik namještao dogradonačelniku seks s maloljetnicom, Puljak ih obojicu brani: "Žrtve su odvratne prevare, sutra sve prijavljuju policiji"

"Za svoju intimu se ne namjeravam opravdavati jer sve što sam htio je da se ta napetost realizira bliskim kontaktom. Ovdje moram naglasiti da nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se dopisujem što se jasno vidi u porukama koje smo razmijenili, ali od sve komunikacije, samo tu poruku medij koji je objavio korespondenciju nije objavio pa ću je objaviti ja. U tim porukama pište "Ne zapošljavamo preko veze. Neću, kriva stranka."

"Aleksandra mi je u jednom trenutku rekla da će doći u Split pod uvjetom da nju i njenu sestru upoznam s Bojanom Ivoševićem. Kako sam već rekao, imao sam jedan cilj i na putu do tog cilja napravio sam stvari koje nisam smio te sam izmišljao stvari koje Bojan nikada nije rekao, zbog čega se ispričavam svom kolegi i prijatelju kojeg sam nesmotrenim i naivnim ponašanjem doveo u neugodnu poziciju".

"Nakon što mi je Aleksandra rekla da neće doći u Split ako ne ostvari kontakt s Bojanom, zamolio sam gospodina Ivoševića da se javi njenoj sestri koja je zainteresirana za Bojana, sve kako bi Aleksandra došla u Split. Bojan ostvaruje kratku komunikaciju sa navodnom sestrom Milicom, a meni se Aleksandra više puta javlja s navodima da je Bojan nezainteresiran i hladan i da je to žalosti. Bojan uskoro saznaje da se radi o maloljetnoj osobi i prekida komunikaciju".

"Vrlo brzo nakon toga prestaje i komunikacija Aleksandre prema meni te od osobe koja je bliska ljudima iz Hrvatske građanske stranke saznajem da iza svega stoji Tonči Omrčen. O kojoj osobi se radi i sve detalje o saznanjima koja imam dat ću policiji".

"Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana Ivoševića, a ja sam samo poluga preko koje je organizator htio doći do Bojana Ivoševića.

"Zbog pritiska javnosti koji je izazvan mojim porukama i zbog činjenice da je cijela Hrvatska imala uvid u moju najdublju intimu, ne želim nositi taj teret te se povlačim iz politike i neću konzumirati mandat gradskog vijećnika ako ga osvojim na sljedećim izborima. Hvala svima i doviđenja."

Ipak će biti kandidat na izborima

Neovisno o njegovoj najavi da će se ''u potpunosti povući iz politike'', Luka Baričić ipak će ostati kandidat na listi stranke Centar za novo splitsko Gradsko vijeće, koje će se prijevremeno birati u nedjelju, 26. lipnja.

Zakon o lokalnim izborima, naime ne dopušta odustajanje jednom ili više kandidata s kandidacijske liste, nakon što istekne rok za kandidiranje, a to se u slučaju Splita dogodilo u četvrtak, 9. lipnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju