Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni nacrt

Povratak korijenima: Uvode zakon koji će prisiliti djecu da obavljaju kućanske poslove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazne za neobavljanja kućanskih poslova nisu određene, a djeca će ih obavljati u 'skladu s godinama, bez obzira na spol'. Zakon će također obavezati djecu da uče i poštuju roditelje i učitelje.

Španjolski roditelji i škole uskoro bi mogli dobiti novo oružje u borbi protiv neposlušne djece. Tamošnji ministri nedavno su odobrili nacrt zakona koji će, bude li usvojen, djecu starosti do 18 godina obvezati da obavljaju kućanske poslove 'u skladu s njihovim godinama, bez obzira na spol', piše The Local.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Pored toga, djeca će morati sudjelovati u 'obiteljskom životu' i poštivati roditelje, braću i sestre. Morat će poštivati i školska pravila te učiti koliko je potrebno. Općenitije, morat će održavati pozitivan stav prema učenju. Također, morat će poštivati svoje nastavnike i drugo osoblje, kao i kolege učenike.

Djeca imaju svoja prava zato što su djeca, a ne da ih tek trebaju zaslužiti'

Nacrt zakona ne određuje kazne za djecu koja ne ispune ove uvjete, ali označava novi pomak u zakonodavstvu s naglaskom na odgovornost djece. Navede mjere dio su šireg zakona za zaštitu djece.

Neprijavljivanje nasilja kazneno djelo

Drugi ključni elementi zakona uključuje uspostavu popisa poznatih pedofila kojima bi mogao biti zabranjen rad s djecom. Škole i tvrtke koje zapošljavaju osoblje za rad s djecom potencijalne kandidate za posao morat će tražiti potvrdu o nekažnjavanju.

Nema više jednostavnosti: Dječji rođendani nisu što su nekad bili

Oni koji budu radili s djecom morat će prijavljivati eventualne zločine protiv najmlađih, a neprijavljivanje će postati kazneno djelo.

Inače, oženjeni španjolski muškarci također mogu biti suočeni sa sankcijama ako odbiju obavljati kućanske poslove. Promjenom iz 2005. godine, bračnom ugovoru dodana je klauzula koja zahtijeva da muškarci sudjeluju u kućanskim poslovima, te brizi za djecu i starije članove obitelji, piše BBC. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene