Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najkrvaviji dosad

MASAKR NA SJEVEROISTOKU SIRIJE Džihadisti ubili 300 ljudi, većinom civile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamska država nadzire najveći dio pokrajine Deir Ezor, dok su nekoliko naselja sjeverno od tog grada i obližnji vojni aerodrom pod kontrolom vladinih snaga.

U žestokim sukobima u subotu na sjeveru i istoku Sirije gdje se snage režima uz podršku ruskih zračnih udara bore protiv džihadista skupine Islamska država (IS), ubijeno je više stotina ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi gnusan video Islamska država: Smaknuli smo ruske špijune; Rusija: Naši ljudi u Siriji su na sigurnom Slika nije dostupna Unatoč ruskim zračnim udarima Palmira ponovno pala u ruke Islamske države

Sirijska vlada je priopćila da su militanti Islamske države u Deir Ezoru na istoku Sirije ubili čak 300 ljudi, nazvavši taj događaj "užasnim masakrom".

Većina ubijenih tijekom cjelodnevnih pogubljenja u subotu su bili stariji ljudi, žene i deca, objavila je sirijska državna novinska agencija SANA, a prenosi AP.

U višesatnom napadu IS-a na grad Deir Ezor ubijeno je 135 osoba, od kojih najmanje 85 civila, raniji su podaci izvješća Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

"Najmanje 135 osoba je ubijeno u napadu IS, od kojih najmanje 85 civila i 50 sirijskih vojnika i boraca prorežimskih milicija", rekao je direktor te NGO, Rami Abdel Rahman, koji je ranije rekao da je poginulo 75 provladinih boraca.

Islamska država nadzire najveći dio pokrajine Deir Ezor, dok su nekoliko naselja sjeverno od tog grada i obližnji vojni aerodrom pod kontrolom vladinih snaga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene