Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje SOHR-a

U jeku žestoke borbe s posljednjim uporištem Islamske države na istoku Sirije, ugoržene tisuće zarobljenih civila

Sirijska djeca (Foto: Arhiva/AFP)
Sirijska djeca (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Tisuće civila zarobljene su u posljednjem uporištu Islamske države u istočnoj Siriji, dan nakon što su borci koje podržava koalicija pod američkim vodstvom počeli ofenzivu protiv IS-a, izjavio je u nedjelju Rami Abdel-Rahman, šef Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

"Ugroženi su životi tisuća civila koji su ostali u džepu", rekao je Abdel-Rahman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusija traži od SAD-a cjelovitu istragu nakon napada na sirijsku vojsku Slika nije dostupna Sve karte otvorene UTRKA ZA PREVLAST U SIRIJI Asadove jedinice, pobunjenici i Kurdi bore se za što veći komad teritorija Islamske države

Sirijske demokratske snage (SDF) pod vodstvom Kurda, koje podržava međunarodna koalicija pod vodstvom SAD-a, počele su u subotu ofenzivu kako bi istjerali ekstremiste IS-a iz njihova posljednjeg uporišta u istočnoj pokrajini Deir al-Zor, u blizini iračke granice.

"Nastavlja se žestoka bitka, s ciljem da se ostaci elemenata (Islamske države) predaju", rekao je Abdel-Rahman za dpa. "Nema stvarnog napretka na terenu jer je područje puno mina koje su postavili ekstremisti IS-a i ima mnogo civila."

SDF je u subotu priopćio kako su njegove snage započele posljednju bitku za zauzimanje sela Baguz, posljednjeg džepa koji je još uvijek pod kontrolom IS-a u istočnoj Siriji, nakon evakuacije više od 20.000 civila iz tog područja u sigurne obližnje logore.

Sirijski Kurdi odigrali su važnu ulogu u borbi protiv IS-a u ratom opustošenoj Siriji zadobivši veći dio teritorija koje je nekada držala ekstremistička skupina u energetski bogatoj istočnoj Siriji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene