Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak ni pod prijetnjama Međunarodne zajednice

Rusija ne odustaje od stava prema Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna zajednica inzistira na provedbi Kofi Annanova mirovnog plana. Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci kako neće sakncionirati upotrebu sile.

Rusija je suočena sa sve snažnijim pritiskom međunarodne zajednice koja od nje traži odlučniji stav prema Siriji, a američka državna tajnica Hillary Clinton uvjerena je kako će Moskva izgubiti svoj politički utjecaj na Bliskom istoku ako nastavi zanemarivati sukobe koji sve više nalikuju građanskom ratu.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

>> Rusija o Siriji: Nasilne mjere neće koristiti miru

Iako međunarodna zajednica inzistira na provedbi Kofi Annanova mirovnog plana Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci kako neće sakncionirati upotrebu sile, a i Kina će vrlo vjerojatno odbiti bilo kakve slične poteze UN-a, donosi BBC.- Rusija ne može ignorirati događaje u Libiji koji su se odigrali nakon što se UN pozvao na svoju povelje i izignorirao vlastitu rezoluciju.

Upravo zato ne možemo dopustiti da se mirovni plan nameće silom - najavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov uoči sastanka s britanskim ministrom venjskih poslova Williamom Hagueom u Afganistanu.(Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene