Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Međunarodna zajednica inzistira na provedbi Kofi Annanova mirovnog plana. Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci kako neće sakncionirati upotrebu sile.


Rusija je suočena sa sve snažnijim pritiskom međunarodne zajednice koja od nje traži odlučniji stav prema Siriji, a američka državna tajnica Hillary Clinton uvjerena je kako će Moskva izgubiti svoj politički utjecaj na Bliskom istoku ako nastavi zanemarivati sukobe koji sve više nalikuju građanskom ratu.

>> Rusija o Siriji: Nasilne mjere neće koristiti miru

Vezani članci Slika nije dostupna Susret Macrona i Putina: Glavne teme terorizam, Sirija i Ukrajina Slika nije dostupna Rusija osmi put koristi veto za Siriju

Iako međunarodna zajednica inzistira na provedbi Kofi Annanova mirovnog plana Rusija je i dalje ustrajna u svojoj odluci kako neće sakncionirati upotrebu sile, a i Kina će vrlo vjerojatno odbiti bilo kakve slične poteze UN-a, donosi BBC.- Rusija ne može ignorirati događaje u Libiji koji su se odigrali nakon što se UN pozvao na svoju povelje i izignorirao vlastitu rezoluciju.

Upravo zato ne možemo dopustiti da se mirovni plan nameće silom - najavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov uoči sastanka s britanskim ministrom venjskih poslova Williamom Hagueom u Afganistanu.(Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.