Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog rješavanja sukoba

Rusija o Siriji: Nasilne mjere neće koristiti miru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u danas ponovila poziv za veliki međunarodni skup o Siriji, rekavši da bi sankcije ili vojna intervencija 'samo pogoršali ionako tešku atmosferu'.

'Naša logika je da sada ne bi trebalo pojačavati pritisak, uvesti sankcije ili prijetiti silom', rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov agenciji Interfax.

Nastojeći zadržati svoje najčvršće uporište na Bliskom istoku i zaustaviti Zapad u rušenju stranih vlada, Rusija je iskoristila veto u Vijeću sigurnosti UN-a i druga sredstva kako bi zaštitila sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

>> Sirija: Pronađeni tragovi pokolja nad civilima

Dva nedavna masakra nad sirijskim civilima izazvala su sumnju u mirovni plan UN-a i neke zapadne zemlje navela da zaprijete sankcijama. 'Uvođenje restriktivnih ili nasilnih mjera zasigurno neće koristiti miru i samo će dodatno pogoršati ionako tešku atmosferu', rekao je Gatilov.

Rusija smatra da bi uspjehu mirovnog plana više pridonio sastanak država i organizacija koje imaju utjecaja na Asadovu vladu i njegove neprijatelje, rekao je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergel Lavrov.

>> Užasnuta Njemačka traži Assadov odlazak

On bi danas trebao održati konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti svoju inicijativu koja je već naišla na protivljenje SAD-a zbog toga što uključuje Iran. Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u srijedu kako je 'teško zamislivo da se poziva zemlja koja podupire napade Asadova režima na vlastiti narod'. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene