Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da bi se osigurali trajan mir i stabilnost na Balkanu Europska unija mora inzistirati na daljnjem proširenju integracije prema jugoistoku kontinenta, rekao je u razgovoru za francusku agenciju AFP slovenski premijer Borut Pahor pred svoj predstojeći dvodnevni posjet Francuskoj kamo sutra odlazi u posjet.


'Ne smijemo zanemariti tu regiju i vjerovati da je sve u redu samo zato jer je tamo trenutno mir', rekao je Pahor u razgovoru koji u nedjelju prenose slovenski mediji, dodavši da će na to upozoriti i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja s kojim će se također susresti.

Regija treba nove poticaje i europsku perspektivu jer bi mir mogao biti ugrožen ukoliko ne dođe do napretka u osjetljivim unutarnjim pitanjima u BiH, te u bilateralnim pitanjima koja postoje između Srbije i Kosova, te Makedonije i Grčke, izjavio je Pahor. Pahor je u razgovoru za francusku agenciju izrazio i potporu uključivanju Turske u Europsku uniju.

Pahor je krajem prošlog tjedna boravio u službenom posjetu Turskoj, te je naveo da je strateški i dugoročno članstvo te države u Europskoj uniji europski interes, te da je strah od uključivanja Turske u punopravno članstvo integracije neopravdan. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna 'Dogovor s Kosor najuspješniji potez Slovenije' Slika nije dostupna Europska komisija: Prerano je još išta reći