Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljna i zbog podrške Mesića

Kosor: Dobila sam 'hrabro naprijed' od čelnika EPP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor dobila je u Bruxellesu potporu europskih čelnika iz redova Europske pučke stranke, a izrazila je i zadovoljstvo potporom predsjednika Stipe Mesića prijedlogu arbitražnog sporazuma sa Slovenijom.

Kosor je na summitu EPP-a sudjelovala prvi put od preuzimanja dužnosti predsjednice vlade i stranke. 'Mojim kolegama iz EPP-a bilo je drago podijeliti optimizam sa mnom. Na početku summita europskih pučana bila sam predstavljena kao nova premijerka i predsjednica stranke. Uistinu sam se osjećala u prijateljskom društvu i dobro sam prihvaćena. Molili su me da ih ukratko izvijestim oko onoga što radim u Hrvatskoj, ali i oko pregovora sa Slovenijom. Izložila sam ovaj kratki plan puta s nadom da ćemo sporazum potpisati sljedeći tjedan. Dobila sam potporu u smislu 'hrabro naprijed' od svih kolega u EPP-u', rekla je Kosor nakon završetka summita EPP-a na kojem se okupilo desetak premijera ili predsjednika zemalja članica EU-a, među njima i njemačka kancelarka Angela Merkel i švedski premijer Fredrik Reinfeldt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Predsjedniku SDP-a treba neko vrijeme' Kosor: Potpisivanje sporazuma očekujem sljedeći tjedan Slika nije dostupna Za sada 'pokusno' Slovenski pučani prikupljaju potpise za referendum o arbitraži

>> 'Sporazum moramo prihvatiti inače nam opet prijeti blokada'

Summit je bio prigoda i za nekoliko bilateralnih razgovora. 'To su bili kratki razgovori, među ostalim i s Janezom Janšom, vođom slovenske oporbe', rekla je premijerka. Ona je izrazila zadovoljstvo potporom predsjednika Stipe Mesića prijedlogu arbitražnog sporazuma, koji bi sljedeći tjedan trebao biti potpisan u nazočnosti švedskog premijera Reinfeldta, ako dobije potporu većine zastupnika u Hrvatskom saboru. 'Drago mi je da je javno ovaj sporazum podržao i predsjednik Mesić. Drago mi je što je predsjednik prepoznao da je to sporazum koji pruža okvir za rješavanje toga problema i što je najvažnije, da se taj problem odvoji od pristupnih pregovora', rekla je Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene