Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Demitras je optužio turskog predsjednika da je iskoristio smrt mladih kurdskih aktivista u atentatu 20. srpnja u Surucu, za popravljanje svoje slike u inozemstvu.


Čelnik turske prokurdske stranke Selahatin Demitras rekao je u četvrtak da su turski napadi na skupinu Islamska država (IS) samo "parada" u interesu osobnih ambicija predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Neredi u Turskoj i Francuskoj VIDEO Palice i suzavci na ulicama Turske i Francuske: Policija mlati građane usred policijskog sata

"Nekoliko zračnih napada koje je izvela Turska na ciljeve IS-a su samo parada, i sada je to gotovo", rekao je Demitras.

Osumnjičeni članovi IS-a su uhićeni i većina je puštena, dodao je.

IZVANREDNI SASTANAK U NATO-u Amerika i Turska stvaraju tampon zonu u Siriji

Mladi prokurdski čelnik je postao Erdoganova meta nakon uspjeha Demokratske stranke naroda na parlamentarnim izborima 7. lipnja jer je djelomično onemogućio islamsko-konzervativnoj stranci na vlasti da zadrži apsolutnu većinu u parlamentu, ocjenjuje agencija France presse.

Demitras je također optužio turskog predsjednika da je iskoristio smrt mladih kurdskih aktivista u atentatu 20. srpnja u Surucu, za popravljanje svoje slike u inozemstvu i proglasio rat protiv terorizma.

Erdogan se "preko lijesova mladih bacio na operaciju čiji je cilj popravljanje njegovog imidža", rekao je Demitras. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook