Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspao se u letu

Pronađen mogući krivac za rušenje malezijskog zrakoplova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Projektil Buk kojim je po Kijevu srušen malezijski putnički zrakoplov u srpnju na istoku Ukrajine snažan je i precizan ruski raketni sustav koji koriste zemlje kao što su Sjeverna Koreja i Sirija.

Zbog njegovih karakteristika, projektilom zemlja-zrak od 700 kilograma (SA-11 po klasifikaciji NATO-a) moraju rukovati dobro uvježbani stručnjaci. Zapad smatra da ga je Rusija nezakonito dopremila na ukrajinski teritorij.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Sustav funkcionira tako da projektil eksplodira neposredno kod cilja pogađajući ga velikim brojem šrapnela velike brzine.

Identificirano novih 20 žrtava kobnog pada Malaysia Airlinesa

S jednog lansirnog vozila, obično tenka ili vojnog kamiona, može biti lansirano do šest projektila koji mogu pogoditi mete na visini od 25 kilometara i više u svim vremenskim uvjetima.

Malezijski zrakoplov letio je na visini od oko deset kilometara.

Nizozemski istražitelji objavili su u utorak u preliminarnom izvješću da je malezijski zrakoplov MH17 bio pogođen "velikim brojem projektila velike brzine", ne precizirajući prirodu tih "projektila" niti njihovo podrijetlo.

Boeing 777-200 "raspao se u letu, vjerojatno zbog strukturalnih oštećenja koje je prouzročio veliki broj projektila velike brzine koji su izvana pogodili zrakoplov", zaključio je Nizozemski ured za sigurnost (OVV) koji vodi multinacionalnu istragu.

Svih 298 putnika i članova posade na letu iz Amsterdama za Kuala Lumpur 17. srpnja je poginulo.

SAD i Ukrajina optužuju proruske separatiste da su ga srušili ruskom raketom zemlja-zrak.

Malaysia Airlines vraća novac svim putnicima koji žele vratiti već kupljene karte

Moskva tvrdi da je zrakoplov srušen projektilom koji je ispalio ukrajinski vojni zrakoplov. No takav projektil izravno gađa zrakoplov i ne uzrokuje ono što su opisali istražitelji.

Konačno izvješće bit će objavljeno u roku godine dana.

Ukrajina tvrdi da je na njezin teritorij dopremljen najmanje jedan sustav Buk preko ruske granice nekoliko dana prije tragedije.

Moskva to opovrgava i tvrdi da pobunjenici ne posjeduju takvo oružje niti znanje da bi njime upravljali.

To su u utorak ponovno istaknuli i sami pobunjenici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene