Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobno rušenje

Let MH17: Identificirano još 20 žrtava, potraga za ostacima tijela prekinuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski stručnjaci sudske medicine identificirali su ukupno 127 stradalih u padu malezijskog zrakoplova MH17 nad istočnom Ukrajinom, objavila je u četvrtak nizozemska televizija NOS.

Među 20 novih identificiranih žrtava petnaest je Nizozemaca. Državljanstva drugih žrtava nisu objavljena, navela je nizozemska državna televizija na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna Kobni let MH17 Andrija Jarak u Ukrajini: Čiji je glas na tajnim snimkama nakon pada?

Potraga za ostacima tijela na mjestu nesreće na istoku Ukrajine, koje vode ekipe nizozemskih, australskih i malezijskih istražitelja prekinuta je prije tjedan dana zbog sukoba ukrajinskih i proruskih separatista.

Nizozemska vlada nada se da će se situacija poboljšati i da će se ekipe istražitelja moći vratiti na mjesto nesreće.

Boeing Malaysia Airlinesa na letu iz Amsterdama prema Kuala Lumpuru pao je 17. srpnja, vjerojatno pogođen raketom nad istokom Ukrajine, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, od kojih je 193 Nizozemaca.

Evo kako su 2 pada aviona utjecala na Malaysiu Airlines

Zapadnjaci optužuju proruske separatiste da su lansirali raketu koja je srušila zrakoplov, dok Moskva i separatisti odbacuju optužbe i prebacuju odgovornost na Kijev.

Nizozemski istražitelji koji analiziraju uzorke olupine rekli su u ponedjeljak da bi za nekoliko tjedana mogli objaviti preliminarno izvješće.

Pravosudni dužnosnici naveli su da više desetaka stručnjaka i oko 200 istražitelja rade na kriminalističkoj istrazi zrakoplovne nesreće. 'Po našim saznanjima radi se o najvećoj kriminalističkoj istrazi u povijesti Nizozemske', priopćilo je nizozemsko tužiteljstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene