Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rezolucija UN-a kojom se od Irana traži da prestane s obogaćivanjem urana neće utjecati na "odlučnost" Teherana da nastavi raditi na svom nuklearnom programu, izjavio je u nedjelju visoki iranski dužnosnik Ali Larijani.


Sile koje su prihvatile taj dokument "moraju znati da takva
rezolucija neće utjecati na našu odlučnost", kazao je na konferenciji za tisak Larijani, tajnik Vrhovnog vijeća za nacionalnu sigurnost i glavni pregovarač o iranskom nuklearnom pitanju.

Vezani članci Trovanje djevojčica u Iranu Otrovano 2500 djevojčica: Krenula uhićenja, sumnja se da je u škole namjerno puštan plin Roditelji prosvjeduju u Iranu Stotine djevojčica namjerno otrovali plinom u školama: "Moja kći leži. Uštipnem je, ali ona ne osjeća ništa"

"I dalje ćemo se pozivati na pravo Iranaca da posjeduju nuklearnu energiju koje je sastavni dio Ugovora o neširenju nuklearnog oružja (TNP) i takvo uskraćivanje naših prava ovom rezolucijom neće imati nikava rezultata", rekao je Larijani.

Glavni nuklearni pregovarač najavio je i da će Iran, kad god bude
smatrao da to treba učiniti, čak i proširiti rad na svom nuklearnom programu.

"Razvijati ćemo nuklearnu tehnologiju kad je god potrebno i sva će iranska nuklearna tehnologija uključujući kaskadne centrifuge biti proširena", kazao je Larijani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju