Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akciju spašavanja ometaju jaka kiša i vjetar koji puše 90 kilometara na sat. Putnike s gorućeg broda dižu na užadi četiri helikoptera.


Spasioci iz zraka, uz pomoć helikoptera, pokušavaju izvući putnike koji su zarobljeni na gorućem talijanskom trajektu Norman Atlantic na kojem je jutros izbio požar. Dižu ih po dvoje, na užadi, i prebacuju na obližnje brodove.

Vezani članci HGSS kod Gline spasio muškarca (Foto: HGSS) - 1 HGSS-ovci kod Gline spasili starijeg muškarca: Krenuo je u branje gljiva pa mu se izgubio svaki trag Slika nije dostupna 'Bili smo zajedno u moru nekoliko sati. Htjela sam ga spasiti, ali nije uspio'

Grčke vlasti objavile su da je na trajektu kojim hara požar jedna osoba poginula, dok je još jedna ozlijeđena, javlja Associated Press. 

Za sada stižu različite informacije o tome koliko se od gotovo 500 putnika koji su bili na trajektu uspjelo spasiti. CNN javlja da je spašena 161 osoba dok ih se 317 još uvijek nalazi na brodu.

 

Akciju spašavanja ometaju jaka kiša i vjetar koji puše 90 kilometara na sat, izjavio je grčki ministar Miltiadis Varvitsiotis. Za izvlačenje po dvoje ljudi sa gorućeg broda helikopteru treba oko 15 minuta, objavilo je grčko ministarstvo obrane. U akciji spašavanja sudjeluju dva talijanska i dva grčka helikoptera.

Prijeti golema tragedija: 'Molimo vas pomozite nam! Nemojte nas ostaviti!'

'Činimo sve što možemo da spasimo ljude koji su na trajektu i nitko neće biti ostavljen u ovoj teškoj situaciji. Ovo je jedna od najkompliciranijih spasilačkih operacija koje smo ikada imali', izjavio je Varvitsuitis.

Trajekt s 478 ljudi, 423 putnika i 55 članova posade, koji je plovio iz Patrasa prema Anconi, zapalio se oko šest ujutro nedaleko od otoka Krf. Informacije govore da se, iz zasad nepoznatih razloga, zapalio donji dio palube.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook