Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočeni na brodu

VIDEO Dramatično spašavanje: Helikopteri dižu putnike s gorućeg trajekta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akciju spašavanja ometaju jaka kiša i vjetar koji puše 90 kilometara na sat. Putnike s gorućeg broda dižu na užadi četiri helikoptera.

Spasioci iz zraka, uz pomoć helikoptera, pokušavaju izvući putnike koji su zarobljeni na gorućem talijanskom trajektu Norman Atlantic na kojem je jutros izbio požar. Dižu ih po dvoje, na užadi, i prebacuju na obližnje brodove.

Pročitajte i ovo HGSS - 2 Akcija u NP Paklenica HGSS-ovci uzaludno čekali MORH-ov helikopter za hitan prijevoz unesrećene žene: "Zbog tehničke neispravnosti..." Akcija spašavanja Priskočili i drugi vodiči FOTO HGSS-ovci spasili unesrećenog vodiča rafting ture na Cetini

Grčke vlasti objavile su da je na trajektu kojim hara požar jedna osoba poginula, dok je još jedna ozlijeđena, javlja Associated Press. 

Za sada stižu različite informacije o tome koliko se od gotovo 500 putnika koji su bili na trajektu uspjelo spasiti. CNN javlja da je spašena 161 osoba dok ih se 317 još uvijek nalazi na brodu.

 

Akciju spašavanja ometaju jaka kiša i vjetar koji puše 90 kilometara na sat, izjavio je grčki ministar Miltiadis Varvitsiotis. Za izvlačenje po dvoje ljudi sa gorućeg broda helikopteru treba oko 15 minuta, objavilo je grčko ministarstvo obrane. U akciji spašavanja sudjeluju dva talijanska i dva grčka helikoptera.

Prijeti golema tragedija: 'Molimo vas pomozite nam! Nemojte nas ostaviti!'

'Činimo sve što možemo da spasimo ljude koji su na trajektu i nitko neće biti ostavljen u ovoj teškoj situaciji. Ovo je jedna od najkompliciranijih spasilačkih operacija koje smo ikada imali', izjavio je Varvitsuitis.

Trajekt s 478 ljudi, 423 putnika i 55 članova posade, koji je plovio iz Patrasa prema Anconi, zapalio se oko šest ujutro nedaleko od otoka Krf. Informacije govore da se, iz zasad nepoznatih razloga, zapalio donji dio palube.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene