Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za ratni zločin

Petorica pripadnika 'Puma' osuđena na 21 godinu zatvora, dvojica oslobođena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet pripadnika 'Puma' osuđena su na ukupno 21 godinu zatvora, dok su dvojica oslobođena.

Zagrebački županijski sud osudio je Tihomira Šavorića na šest godina, Nenada Jurinca također na šest godina, Antu Novačića na pet godina te Roberta Precehtjela i Roberta Beraka svakoga na po dvije godine. Oslobođeni su Emil Crnčec i Goran Gaća.

Pročitajte i ovo Rafalei stigli u Hrvatsku Iz minute u minutu Što je Hrvatska kupila za više od milijardu eura? Najubojitije im je oružje raketa METEOR Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Bivši pripadnici 'Puma' optuženi su da su strijeljali šestoricu srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji 'Maestral 2'.

Nakon čitanja optužnice koja ih tereti da su po naredbi tadašnjeg zapovjednika brigade Ivana Koradea ubili šestoricu zarobljenih vojnika Republike Srpske svi optuženi su izjavili da se ne osjećaju krivima za zločin koji se dogodio 9. i 10. rujna 1995. u mjestima Mliništa i Halapići kod Glamoča u Bosni i Hercegovini.

Prvooptuženi je bio bivši dozapovjednik 'Puma' brigadir Emil Crnčec koji je do umirovljenja, na vlastiti zahtjev, bio zamjenik načelnika Operativne uprave Glavnog stožera HV-a. Uz njega su bili optuženi Tihomir Šavorić, koji je nakon rata izabran za gradskog vijećnika u Ivancu, Anto Novačić, Robert Precehtjel, Nenad Jurinac, koji je bio u stožeru brigade, te Goran Gaća i Robert Berak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene