Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pet pripadnika 'Puma' osuđena su na ukupno 21 godinu zatvora, dok su dvojica oslobođena.


Zagrebački županijski sud osudio je Tihomira Šavorića na šest godina, Nenada Jurinca također na šest godina, Antu Novačića na pet godina te Roberta Precehtjela i Roberta Beraka svakoga na po dvije godine. Oslobođeni su Emil Crnčec i Goran Gaća.

Vezani članci Privođenje osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) iz Malog Lošinja Jezivo svjedočenje majke ubijene djevojke: "Lupao me po glavi nečim tupim. Vidjela sam kćer kako leži, iz usta joj je počela teći krv" Milorad Pupovac Pupovac o uhićenjima za ratni zločin na Ovčari: "Nije rješenje da se Srbi drže taocima i zečevima za odstrjel"

Bivši pripadnici 'Puma' optuženi su da su strijeljali šestoricu srpskih ratnih zarobljenika 1995. u akciji 'Maestral 2'.

Nakon čitanja optužnice koja ih tereti da su po naredbi tadašnjeg zapovjednika brigade Ivana Koradea ubili šestoricu zarobljenih vojnika Republike Srpske svi optuženi su izjavili da se ne osjećaju krivima za zločin koji se dogodio 9. i 10. rujna 1995. u mjestima Mliništa i Halapići kod Glamoča u Bosni i Hercegovini.

Prvooptuženi je bio bivši dozapovjednik 'Puma' brigadir Emil Crnčec koji je do umirovljenja, na vlastiti zahtjev, bio zamjenik načelnika Operativne uprave Glavnog stožera HV-a. Uz njega su bili optuženi Tihomir Šavorić, koji je nakon rata izabran za gradskog vijećnika u Ivancu, Anto Novačić, Robert Precehtjel, Nenad Jurinac, koji je bio u stožeru brigade, te Goran Gaća i Robert Berak.