Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u sustavu

Nepropisno ste parkirali u Zagrebu? Budite bez brige - kaznu ćete teško dobiti. Barem zasad

Aktualno Galerija Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 4 Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 2 Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 3 Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 1 Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nepropisno parkiranje u Zagrebu - 5 Galerija 1/6 >>
Nepropisno ste parkirali u Zagrebu? Kaznu vrlo vjerojatno nećete dobiti, a uz malo sreće ni pauk vam neće odvesti automobil. Na zagrebačkim ulicama vlada potpuni kaos, a razlog je pomalo bizaran – Sektor za prometno redarstvo još nije prešao na euro. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

Kazna za nepropisno parkiranje iznosi 300 kn ili 40 eura, a u gradu Zagrebu, čini se, ove godine nije napisana ni jedna. Sektor za prometno redarstvo, naime, nema sustav u euru. Iz Grada kažu da ažuriraju sustav koji bi trebao proraditi do kraja mjeseca pa su diljem grada mogu vidjeti nepropisno parkirani auti, a šteta je daleko veća.

"Nažalost, to je primjer lošeg upravljanja i jednog nesnalaženja, ali financijska šteta je sad nastupila i za Holding zbog nemogućnosti naplaćivanja kazni", rekao je Renato Petek, SDP-ov zastupnik u Gradskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Parking na Markovom trgu - 4 Zatvoren za javnost Kako je Markov trg postao najelitniji parking u Zagrebu: "Osim plaža počeli su nam krasti i trgove"

Na punom parkiralištu ima mjesta jer vozači parkiraju i izvan označenih mjesta te  prolaze bez kazne.

"Ovaj kaos zbog nemogućnosti naplate govori koliko je nefunkcionalna gradska vlast. Tomislav Tomašević je na čelu Zagreba i u svakom slučaju je njegova odgovornost najveća", rekao je HDZ-ov zastupnik Mislav Herman reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

Pročitajte i ovo Zagrebački problemi: Ilustracija - 6 Bazeni, knjižnice, voda... Stiže li Zagrebu novi val poskupljenja? Sve će ovisiti o jednoj stvari

U slučaju da netko zagradi vaš automobil, jedino što možete je pozvati policiju jer od prometnog redara teško će stići pomoć. Pauk izlazi na teren po nalogu policije i premješta automobil na deponij, a vlasnik vozila to će platiti više od 66 eura.

Perković neslužbeno doznaje da pauk na teren izađe tek dva puta na dan, a da bi bilo isplativ potrebno je da izađe barem šest puta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene