Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bazeni, knjižnice, voda...

Stiže li Zagrebu novi val poskupljenja? Sve će ovisiti o jednoj stvari

Aktualno Galerija Zagrebački problemi: Ilustracija - 6 Zagrebački problemi: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Zagrebački problemi: Ilustracija - 3 Zagrebački problemi: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zagrebački problemi: Ilustracija - 2 Zagrebački problemi: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zagrebački problemi: Ilustracija - 7 Zagrebački problemi: Ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr +3 Zagrebački problemi: Ilustracija - 4 Galerija 1/8 >>
Parkiranje, bazeni, knjižnice su poskupjeli, uskoro će i voda, a mogao bi i odvoz otpada. Novčanici Zagrepčana sve se brže prazne. Hoće li poskupjeti javni prijevoz i vrtići? Cijene će ovisiti, rekao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević u Dnevniku Nove TV, o ishodu pregovora s radnicima. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Građanima Zagreba za vodu će od ožujka stizati i 15 posto veći računi. Cijena po kubiku raste s 2,03 eura na 2,34 eura. I nije samo voda u pitanju.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Uz vodu, poskupjelo je i parkiranje - u prvoj zoni s 1,59 eura na 1,60 eura. Skuplji je odlazak i na gradski bazen. Dnevna ulaznica za odrasle je poskupjela s 2,65 na 4 eura. Skuplje je i čitanje knjiga. Članarine u gradskim knjižnicama su poskupjele s 6, 63 eura na 7 eura. 

Pročitajte i ovo Dinka Živalj Vikend-pregovori u Zagrebu Hoće li poskupjeti odvoz otpada u gradu? "Pregovori tek trebaju početi"

Za udovoljiti zahtjevima radnika Čistoće treba novac. Moguće je i daljnje poskupljenje komunalnih usluga.

Na pitanje postoji li mogućnost da će podići cijenu komunalija, Tomislav Tomašević je u Dnevniku Nove TV 26. siječnja kazao: "Postoji naravno mogućnost, kao što postoji mogućnost koju sam već najavio, koja više nije mogućnost, a to je povećanje cijene vode".

Ne zna se koliko bi skuplji odvoz mogao biti. Trebalo bi se više znati nakon pregovora između Uprave, radnika i sindikata Čistoće koji kreću sljedeći tjedan.

Cijene prijevoza za sada se nisu dirale, a nagađa se i o poskupljenju vrtića, o čemu Dinka Živalj, glasnogovornica gradske uprave kaže: "Nemam tu informaciju u ovom trenutku".

I danas se sastala Uprava holdinga s predstavnicima sindikata. Još uvijek nema kraja procesu mirenja po pitanju dodatka kolektivnom ugovoru. Sindikati pozivaju da pokažu razumijevanje.

"Zahtjevi su i više nego opravdani s obzirom na sve i da riješimo ovu situaciju, ako postoji dobra volja. Ako ne postoji, onda imamo jedan veliki problem", rekao je Dražen Jović, predsjednik Sindikata Holdinga - ZET Zagreb. Na pitanje podrazumijeva li to generalni štrajk, odgovorio je: "Na kraju krajeva, ako bude potrebno."

Pročitajte i ovo Sabina Samardžija, frizerka PODIZANJE CIJENA Poduzetnici se bune nakon nadzora inspektora: "Dobiti takvu kaznu je nemoguća misija - pokriti sve troškove uz one koji su nam već nametnuli"

U gradskoj upravi vjeruju da do toga neće doći. "Ja sam uvjerena da, koliko ja znam, svi žele postići dogovor", rekla je Živalj

Trebao bi se postići zaključno s utorkom. U suprotnom se stječu uvjeti za sindikalne akcije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene